Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Svaigie garneļu salāti ar avokado

26 aprīļa, 2012 2 komentāru

Ir tādi kulinārās veiksmes brīži, kad laikam gardēžu dievi sadodas rokās, lai Tev bez piepūles un lielām šaubām, izdodas uzmeistaro kaut ko pavisam vienkāršu un ģeniālu. Tā šovakar notika ar mani. Pagatavoju garneļu salātus, kurus noteikti gatavošu vēl un vēl.

Īpašais elements šajos salātos ir svaigajām izejvielām piemērota mērce – koriandra (kinzas) salsa. Izmantojot zemāk aprakstīto principu var pagatvot mērci no jebkura sev patīkama garšauga – bazilika, koriandra, pētersīļiem utt. Šādu salsu var pievienot ne tikai salātiem, bet arī zupām. Principā tas ir ātrais pesto variants, plus šādas salsas pagatavošana ir lētāka, jo netiek izmantoti ciedru riekstu un parmezāns.

Izejvielas:

  • lapu salāti, saplēsti gabaliņos
  • ķiršu tomātiņi, pārgriezti uz pusēm
  • gatavs avokado, sagriezts šķēlītēs
  • garneles (nomizotas un atlaidinātas, ja saldētas)
  • svaigs ķiploks
  • laima vai citrona sula
  • pēc izvēles – šķipsniņa dzeltenā karija
  • sāls

Salsai:

  • buntīte koriandra
  • olīveļļa
  • mandeļu milti
  • sāls

Gatavošana:

  1. Šķīvja apakšā liek salātlapas (var izmantot arī rukolu), pa virsu tiem – tomātus un avokado šķēlītes.
  2. Ja garneles saldētas, tās atlaidina.  Ja ir laiks, var nedaudz iemarinēt laima sulā (galvenais nepārspīlēt ar sulas daudzumu) un karijā. Ja laika nav, pietiks ar 5 minūtēm. Pannā izkausē sviestu (var cept arī zemesriekstu eļļā), nedaudz apcep šķēlītēs sagrieztu ķiploku (pusminūti, ne vairāk), tad pannā liek garneles, pievieno šķipsniņu sāls. Cep, pa laikam apmaisot, apmēram 1.5 minūti (500 gramus).
  3. Apceptās garneles liek pa virsu dārzeņiem un pārlej visu ar salsu.
  4. Salsas gatavošana: liek blenderī visas sastāvdaļas un blendē, līdz iegūta viendabīga masa. Pēc vajadzības vēl var pieliet nedaudz eļļas, ja salsu grib šķidrāku.

Filed Under: Salāti, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Avokado, Bez glutēna, Bez laktozes, Citrusaugļi, Garneles, Kor, Mandeļu milti, Salsa, Tomāti

« Baltvīnā cepti bumbieri
7 iemesli, kādēļ gatavot sparģeļus (receptes + video) »

Comments

  1. Elīna says

    27 aprīļa, 2012 at 07:52

    Izklausās dievīgi! Vai mandeļu milti ir obligāti, un ja jā – cik daudz tos vajag?

    Atbildēt
    • Linda says

      27 aprīļa, 2012 at 08:13

      Mandeļu milti ir domāti, lai dotu mērcei struktūru, bet to vietā var izmantot arī ciedru riekstus vai Indijas riekstus. Daudzums – uz buntīti zaļumu pāris ēdamkarotes!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...