Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

7 iemesli, kādēļ gatavot sparģeļus (receptes + video)

April 27, 2012 3 Comments

  1. Sparģeļi ir dabas mātes dāvata delikatese pavasarī, kad viss vēl tikai dīgst un šķiļas – sparģeļi jau ir gatavi lietošanai! 
  2. Sparģeļiem ir unikāla garša – gardēži to atzinuši par vienu no interesantākajām un maigākajām. Starp citu – ne visi spēj sajust svaiga sparģeļa smaržu. Tāpēc arī receptēs, kurās tos izmanto, nav daudz citu, sarežģītu sastāvdaļu: lai sparģelis pats izceļas. 
  3. Tie ir veselīgi – sparģeļos ir daudz A un C vitamīna, kālija, dzelzs un kalcija, ar diurētiskām īpašībām. Sparģeļos nav ne tauku, ne holesterīna. Ir pat veikts pētījums, kurā pierādīts, ka sparģeļi palīdz cīnīties ar paģirām. 
  4. Sparģeļi ir skaists augs! Tie pieder liliju dzimtai un, ja tiem ļauj augt savā dabā, var sagaidīt sarkanas ogas un leknu skaistu vainagu. 
  5. Arī Latvijā var izaudzēt sparģeļus – vairāk par audzēšanu lasīt ŠEIT.
  6. Sparģeļi ir ļoti dažādi – baltie, zaļie, violetie, savvaļas (par katru veidu ir savs stāsts, un, piemēram, savvaļas sparģeļi patiesībā nemaz nav sparģeļi!).
  7. Sparģeļu pagatavošana ir ātra un parasti ļoti vienkārša – nevajag īpašas prasmes un galvenais izvēlēties pareizo recepti. 

Receptes manā blogā:

  1. Baltie sparģeļi ar prošuto un sinepju mērci
  2. Sparģeļu zupa ar gorgonzolas sieru
  3. Pasta ar zaļajiem sparģeļiem
  4. Omlete ar sieru un sparģeļiem
  5. Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām
  6. Sparģeļu un kuskusa salāti
  7. Cepta mencas fileja ar sparģeļiem 

Pāris lielisku Latvijas pavāru video:

Filed Under: Apskati Tagged With: Pavasaris, Sparģeļi

« Svaigie garneļu salāti ar avokado
Īru sodas maize jeb kā izcept maizi bez rauga »

Comments

  1. happynorelle says

    June 3, 2013 at 17:08

    Man tieši tagad kkā sparģeļi kļuvuši aktuāli. Būs jāizmēģina kāda no receptēm :)

    Reply
    • Linda says

      June 3, 2013 at 17:22

      Dod ziņu, kā būs sanākuši!

      Reply
      • Aiga says

        May 23, 2015 at 20:58

        Mēs arī jau visu pavasari ēdam sparģeļus no UNCES! Visai ģimenei ļoti garšo! Paldies par receptēm, būs kas jauns ko pamēģināt :)

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND