Atzīšos, ka šī bija pirmā reize, kad gatavoju gnocchi! Negatavoju klasiskos, bet kaut ko interesantāku (neesmu kartupeļu fans) – ar rikotu un spinātiem. Secinājums pēc pirmā raunda: ļoti maiga garša, klimpveidīga konsistence. Noteikti gnocchi ir ļoti labi kā starteris vai kā piedeva pie kāda gaļas ēdiena. Attēlā redzamā porcija pietika 2 cilvēkiem.
Izejvielas (4 pers):
- 200 g spinātu, nomazgāti
- daži zariņi pētersīļu lapu
- 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiplokspiedi
- 140 g rikota
- 85 g kviešu milti
- 2 olas
- 100 g Parmas siers
- svaigi malts muskatrieksts
- kausēts sviests pasniegšanai
Gatavošana:
- Ieliek spinātus palielā bļodā un pārlej ar vārošu ūdeni. Atstāj uz pāris minūtēm ievilkties. Kad spināti palikuši mīksti, lieko ūdeni nokāš. Noliek malā, kamēr nedaudz padziest. Tad nospiež lieko ūdeni caur marli vai sietu. Kad spināti ir sausi, tos sagrie mazos gabaliņos.
- Sajauc kopā spinātus, pētersīļus, rikotu, miltus, olas, sieru un muskatriekstu palielā bļodā. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas. Maisa, kamēr masā nav kunkuļu.
- Ar mitrām rokām veido mazas, valrieksta lieluma klimpiņas. Liek uz paliela šķīvja un šķīvi – ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
- Katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens vārās, tajā ar karoti pa vienam liek gnocchi. Ja vajag – vāra vairākos piegājienos. Sākumā klimpiņas nogrims, pēc pāris minūtēm, sāks celties augšup. Kad visas uzpeldējušas, vāra vēl 1 minūti. Tad ar caurumkaroti visas klimpiņas zvejo ārā un liek uz šķīvja. Pirms pasniegšanas pārrīvē ar Parmas sieriņu un pārlej ar kausētu sviestu.
Iedvesma: BBC Good Food
Ilze says
Tā kā man garšo gan rikotas siers, gan spināti, domāju, ka man varētu garšot. Būs jāpamēģina. :)
Linda says
Es arī tā skeptiski sākumā skatījos uz šo recepti, bet vajadzēja izmantot spinātus – rezultāts bija labāks nekā varēja cerēt :) Nākamreiz gan gatavošu mazāka izmēra gnocchi – kumosa lielumā!