Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rikotas un spinātu gnocchi jeb klimpiņas

27 maija, 2012 2 komentāru

Atzīšos, ka šī bija pirmā reize, kad gatavoju gnocchi! Negatavoju klasiskos, bet kaut ko interesantāku (neesmu kartupeļu fans) – ar rikotu un spinātiem. Secinājums pēc pirmā raunda: ļoti maiga garša, klimpveidīga konsistence. Noteikti gnocchi ir ļoti labi kā starteris vai kā piedeva pie kāda gaļas ēdiena. Attēlā redzamā porcija pietika 2 cilvēkiem.

Izejvielas (4 pers):

  • 200 g spinātu, nomazgāti
  • daži zariņi pētersīļu lapu
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • 140 g rikota
  • 85 g kviešu milti
  • 2 olas
  • 100 g Parmas siers
  • svaigi malts muskatrieksts
  • kausēts sviests pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Ieliek spinātus palielā bļodā un pārlej ar vārošu ūdeni. Atstāj uz pāris minūtēm ievilkties. Kad spināti palikuši mīksti, lieko ūdeni nokāš. Noliek malā, kamēr nedaudz padziest. Tad nospiež lieko ūdeni caur marli vai sietu. Kad spināti ir sausi, tos sagrie mazos gabaliņos.
  2. Sajauc kopā spinātus, pētersīļus, rikotu, miltus, olas, sieru un muskatriekstu palielā bļodā. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas. Maisa, kamēr masā nav kunkuļu.
  3. Ar mitrām rokām veido mazas, valrieksta lieluma klimpiņas. Liek uz paliela šķīvja un šķīvi – ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  4. Katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens vārās, tajā ar karoti pa vienam liek gnocchi. Ja vajag – vāra vairākos piegājienos. Sākumā klimpiņas nogrims, pēc pāris minūtēm, sāks celties augšup. Kad visas uzpeldējušas, vāra vēl 1 minūti. Tad ar caurumkaroti visas klimpiņas zvejo ārā un liek uz šķīvja. Pirms pasniegšanas pārrīvē ar Parmas sieriņu un pārlej ar kausētu sviestu.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Itālijas virtuve, Pavasaris, Rikota, Spināti, Veģetāri

« Rabarberu ķīselis ar rozīnēm
Ātrā Taizemes vistas kokospiena zupa »

Comments

  1. Ilze says

    29 maija, 2012 at 15:19

    Tā kā man garšo gan rikotas siers, gan spināti, domāju, ka man varētu garšot. Būs jāpamēģina. :)

    Atbildēt
    • Linda says

      29 maija, 2012 at 15:29

      Es arī tā skeptiski sākumā skatījos uz šo recepti, bet vajadzēja izmantot spinātus – rezultāts bija labāks nekā varēja cerēt :) Nākamreiz gan gatavošu mazāka izmēra gnocchi – kumosa lielumā!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...