Šis ir otrais ieraksts sērijā par manu pieredzi ar grillēšanu, šoreiz – par parfekto marinādi vistiņai un dārzeņiem. Katram sava, bet kopā saskan perfekti. Vislabāk cept būtu uz metāla iesmiem, bet šoreiz izlīdzējāmies ar koka irbulīšiem.
Izejvielas:
- 4 vistas filejas
- dārzeņi un sēdnes – 1 cukīni, 1 sarkanā paprika, 1 dzeltenā paprika, sauja ar šampinjoniem
- koka irbulīši cepšanai
- 100 ml olīveļļas
- 1 citrona sula
- 1 tējk. saldās paprikas pulvera
- 3 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 2 tējk.brūnā cukura
- sāls un svaigi pipari pēc garšas
Marināde dārzeņiem:
- 3 ēdamk.baltvīna etiķa
- 1 tējk.cukura
Gatavošana:
- Vistas filejas sagriež gabaliņos (apm. 3×3 cm). Pagatavo marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas atsevišķā trauciņā. Marinādi pārlej gaļai un samaisa. Trauku pārklāj un atstāj vēsumā marinēties uz pāris stundām.
- Dārzeņus sagriež 4-stūrainos gabaliņos, līdzīgā izmērā kā gaļas gabaliņi. Atsevišķā trauciņā sajauc baltvīna etiķi ar cukuru, pārlej dārzeņiem. Atstāj iemarinēties aptuveni uz 1 stundu.
- Veido irbulīšus cepšanai: pamīšus liek gaļu, dārzeņus un sēnes. Cep uz grila, kamēr gaļa gatava, pa laikam apgrozot. Cepšanas ilgums atkarīgs no ogļu degšanas temperatūras.
Kate says
Paldies par recepti – Līgo vakarā sanāca ļoti gardi:)!
Linda says
Jā, šī ir laba alternatīva parastajam šašlikam :) Priecājos, ka lasi un gatavo!