Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mans perfektais BBQ – 2.daļa: marinādes (dārzeņi + vistas gaļa)

17 jūnija, 2012 2 komentāru

Šis ir otrais ieraksts sērijā par manu pieredzi ar grillēšanu, šoreiz – par parfekto marinādi vistiņai un dārzeņiem. Katram sava, bet kopā saskan perfekti. Vislabāk cept būtu uz metāla iesmiem, bet šoreiz izlīdzējāmies ar koka irbulīšiem.

Izejvielas:

  • 4 vistas filejas
  • dārzeņi un sēdnes – 1 cukīni, 1 sarkanā paprika, 1 dzeltenā paprika, sauja ar šampinjoniem
  • koka irbulīši cepšanai

Last Import - 07Gaļas marinādei:

  • 100 ml olīveļļas
  • 1 citrona sula
  • 1 tējk. saldās paprikas pulvera
  • 3 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 2 tējk.brūnā cukura
  • sāls un svaigi pipari pēc garšas

Marināde dārzeņiem:

  • 3 ēdamk.baltvīna etiķa
  • 1 tējk.cukura

Gatavošana:

  1. Vistas filejas sagriež gabaliņos (apm. 3×3 cm). Pagatavo marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas atsevišķā trauciņā. Marinādi pārlej gaļai un samaisa. Trauku pārklāj un atstāj vēsumā marinēties uz pāris stundām.
  2. Dārzeņus sagriež 4-stūrainos gabaliņos, līdzīgā izmērā kā gaļas gabaliņi. Atsevišķā trauciņā sajauc baltvīna etiķi ar cukuru, pārlej dārzeņiem. Atstāj iemarinēties aptuveni uz 1 stundu.
  3. Veido irbulīšus cepšanai: pamīšus liek gaļu, dārzeņus un sēnes. Cep uz grila, kamēr gaļa gatava, pa laikam apgrozot. Cepšanas ilgums atkarīgs no ogļu degšanas temperatūras.

Iedvesma: Everyday Occasions byJenny Steffens Hobick

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: BBQ, Cukīni, Marinādes, Paprika, Šampinjoni, Vasara

« Foccacia jeb fokača ar jūras sāli un rozmarīnu
Medū glazētas aprikozes ar jogurtu un pistācijām »

Comments

  1. Kate says

    25 jūnija, 2012 at 10:22

    Paldies par recepti – Līgo vakarā sanāca ļoti gardi:)!

    Atbildēt
    • Linda says

      25 jūnija, 2012 at 10:26

      Jā, šī ir laba alternatīva parastajam šašlikam :) Priecājos, ka lasi un gatavo!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...