Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Medū glazētas aprikozes ar jogurtu un pistācijām

19 jūnija, 2012 Leave a Comment

Īstā aprikožu sezona vēl mums priekšā. Parasti aprikozes ēdu svaigas, kad tās ir pavisam gatavas un mīkstas. Bet, nedaudz piepūloties, var pagatavot saldo ēdienu, kur nezudīs nekas no aprikožu īpašā aromāta, tas tikai pastiprināsies. Medus un baltvīna sīrups, bezpiedevu jogurts, pistācijas….. Pilnība vienkāršībā. Šo desertu no sirds iesaku izmēģināt.

Izejvielas:

  • 12 aprikozes, pārgrieztas uz pusēm, kauliņi izņemti
  • 500 ml baltvīna
  • 150 g medus
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 250 ml baltā bezpiedevu jogurta
  • 50 g pistāciju

Gatavošana:

  1. Pannā lej baltvīnu, pievieno medu un vaniļas cukuru. Maisot uzvāra, kamēr medus izkusis. Vīnā liek aprikožu pusītes un vāra 2-5 minūtes – vārīšanas ilgums atkarīgs no aprikožu gatavības pakāpes. Tāpēc tās jāuzmana, lai nepārsautējas! Kad mīkstas, ar caurumotu karoti no pannas aprikozes izņem un uzliek uz šķīvja.
  2. Pannā atlikušo šķidrumu turpina vārīt uz vidējas liesmas, kamēr tas reducējas uz pusi un izveidojas sīrups.
  3. Aprikozes var pasniegt gan atdzesētas, gan siltas. Pārlej ar karoti sīrupa, liek karoti jogurta un pārber ar pistācijām.

Iedvesma: Gourmande in the Kitchen

Filed Under: Deserti Tagged With: Aprikozes, Baltais vīns, Medus, Pistācijas, Vasara

« Mans perfektais BBQ – 2.daļa: marinādes (dārzeņi + vistas gaļa)
Svaigo kāpostu zupa »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...