Īstā aprikožu sezona vēl mums priekšā. Parasti aprikozes ēdu svaigas, kad tās ir pavisam gatavas un mīkstas. Bet, nedaudz piepūloties, var pagatavot saldo ēdienu, kur nezudīs nekas no aprikožu īpašā aromāta, tas tikai pastiprināsies. Medus un baltvīna sīrups, bezpiedevu jogurts, pistācijas….. Pilnība vienkāršībā. Šo desertu no sirds iesaku izmēģināt.
Izejvielas:
- 12 aprikozes, pārgrieztas uz pusēm, kauliņi izņemti
- 500 ml baltvīna
- 150 g medus
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 250 ml baltā bezpiedevu jogurta
- 50 g pistāciju
Gatavošana:
- Pannā lej baltvīnu, pievieno medu un vaniļas cukuru. Maisot uzvāra, kamēr medus izkusis. Vīnā liek aprikožu pusītes un vāra 2-5 minūtes – vārīšanas ilgums atkarīgs no aprikožu gatavības pakāpes. Tāpēc tās jāuzmana, lai nepārsautējas! Kad mīkstas, ar caurumotu karoti no pannas aprikozes izņem un uzliek uz šķīvja.
- Pannā atlikušo šķidrumu turpina vārīt uz vidējas liesmas, kamēr tas reducējas uz pusi un izveidojas sīrups.
- Aprikozes var pasniegt gan atdzesētas, gan siltas. Pārlej ar karoti sīrupa, liek karoti jogurta un pārber ar pistācijām.
Iedvesma: Gourmande in the Kitchen
Atbildēt