Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Svaigo kāpostu zupa

4 jūlija, 2012 5 komentāru

Svaigo kāpostu zupa man asociējas ar bērnību un gājieniem uz Vidzemes tirgu. Tur varēja un var nopirkt tik svaigus un tikko no lauka nākušus dārzeņus! Zupā netiek izmantotas sarežģītas tehnikas vai izejvielas – viss ir vienkārši un tieši tāpēc tik gardi. Man šī zupa ir īpaši mīļa, jo kāposti ir manu dārzeņu favorītu sarakstā.

Izejvielas:

  • 700 g jaunlopa (ja nav – liellopa) gaļa ar kauliņu
  • 3 l ūdens
  • 5 smaržīgie pipari
  • pāris lauru lapas
  • 0.5 tējk.cukura
  • sāls pēc garšas
  • 4 nelieli jaunie burkāniņi, sagriezti ripiņās
  • 5 vidēji jaunie kartupeļi, sagriezti gabaliņos
  • puse vidēji lielas jaunās kāpostgaviņas, sagriezta sloksnītēs
  • puse sīpola, sagriezts mazos gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • dilles un skābais krējums pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Katlā ar ūdeni liek nomazgātu gaļu. Uzvāra un noņem putas. Pieliek smaržīgos piparus, lauru lapas, cukuru un sāli. Gaļu vāra 40 minūtes vai līdz tā viegli atdalāma no kaula.
  2. Pievieno burkānus, pavāra 5 minūtes, tad liek klāt kartupeļus un kāpostu. Beigās pievieno sīpolu un ķiploku.
  3. Kopā visu vāra, kamēr dārzeņi mīksti (apmēram 10 minūtes). Izņem piparus un lauru lapas, kā arī gaļu. To noņem no kaula, sagriež mazos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
  4. Pasniedz ar skābo krējumu un pārkaisītu ar dillēm.

Filed Under: Zupas Tagged With: Kāposti, Vasara

« Medū glazētas aprikozes ar jogurtu un pistācijām
Vistas gabaliņi ar aprikozēm un mandeļu skaidiņām »

Comments

  1. Ilze says

    16 septembra, 2013 at 20:55

    Paldies, bija labi. :-)

    Atbildēt
  2. Olga says

    7 jūnija, 2016 at 18:17

    what is cukura

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      7 jūnija, 2016 at 21:07

      Sugar :)

      Atbildēt
  3. Seedit says

    19 novembra, 2016 at 18:17

    Tikko savāriju. Burvīgi.

    Atbildēt

Trackbacks

  1. Linda, Svaigo kāpostu zupa « home made saka:
    4 jūlija, 2012 10:39

    […] Lindas Virtuve Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Jūlijs 4, 2012 Filed Under: Lindas Virtuve […]

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...