Priecīgus Ziemassvētkus! Zinu, ka pirmie Ziemassvētki ir diena, kad gribas atgūties no visiem apēstajiem gardumiem un vislabākā atpūta ir doties svaigā gaisā, tomēr vēlos jums nodot vienu lielisku recepti, kas, iespējams, varētu noderēt, gatavojoties Jaunā Gada sagaidīšanas svinībām vai kādiem citiem godiem.
Par aveņu parfē – rezultāts ir krēmīgs, ne pārāk salds, bet ļoti bagāts saldais ēdiens. Šī recepte mana vīra ģimenē tiek nodota no paaudzes paaudzē un tiek gatavota visās lielākajās ģimenes sanākšanās.
Parasti vienā piegājienā ņemu tikai pusi no sastāvdaļām – sanāk apm. 1.5 l gatavā produkta. Pievienojamais ievārījuma daudzums nav strikti ievērojams – ja gribas saldāku, var likt vairāk kā rakstīts receptē! Par gatavā produkta maisīšanu, kamēr tas ir saldētavā – esmu slinka un to nedaru, bet gala produkts no tā līdz šim nav cietis: nekādu ledus kristālu vai nevienmērīgas sasalšanas! Fool proof, kā teiktu briti :)
Izejvielas (10-15 porcijām):
- 8 olu dzeltenumi
- apt. 800 g aveņu ievārījuma (daudzumu var variēt pēc savas salduma izjūtas)
- 150 g pūdercukura
- 1 litrs saldā krējuma (35%)
- 2-3 tējk.vaniļas cukura
- pasniegšanai – svaigas va atsaldētas avenes
Gatavošana:
- Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi balta un pufīga. Pievieno arī vaniļas cukuru. Kārtīgi iemaisa aveņu ievārījumu.
- Uzputo saldo krējumu, līdz tas iegūst putukrējuma konsistenci un uzmanīgi iecilā aveņu ievārījuma masā.
- Saldā krējuma un aveņu masu ielej bļodā vai saldēdiena traukā un liek saldētavā. Ik pa 20 minūtēm no saldētavas trauku izņem un tā saturu apmaisa, kopā atkārto 2-3 reizes.
- No saldētavas izņem apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas. Pasniedz ar svaigām vai atsaldētām svaigām avenēm.
Za says
ja šis ir tas pats gardums, ko baudījām vakar, tad… tad brīvdienās būs izēšanās. :)
Linda says
Jā, šis ir tas pats! Labu apetīti ;)
Inga says
Šis deserts vienreiz ir pamēģināts arī mūsu ģimenē. Un izskatās, ka tas svētku gardumu sarakstā ir uz palikšanu :) Ļoti garšīgs un trekns, taču saldētās avenes dod burvīgu svaigumu! Tagad vairs parastu saldējumu veikalā negribas pirkt!
Linda says
Laba deserta recepte ir zelta vērta… Lai tikpat gardi arī turpmāk!