Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Saldējuma kūciņas ar maskarpones pildījumu

6 janvāra, 2013 Leave a Comment

saldejuma_kucinas_2

Šis noteikti ir deserts, kas prasa mazliet vairāk laika. Bet ir reizes, kad gribas pagatavot kaut ko īpašu un pēc izskata efektīgu – tad nu vienu porciju lielās saldējuma kūciņas būs īsti laikā!

Izejvielas (6 pers):

  • 750 ml aveņu sorberta (man vislabāk patīk Cote D’Or)
  • 125 g maskarpone
  • 50 g sviests
  • 50 g tumšā šokolāde
  • 9 Digestive vai Selgas cepumi
  • 100 ml saldais krējums
  • 3 ēdamk. vaniļas liķiera vai 1 tējk. vaniļas esences
  • 2 ēdamk. šķidra medus
  • 2 tējk. svaigi spiestas citrona sulas
  • aveņu mērcei – 250 g svaigu vai saldētu aveņu, 2 ēdamk.cukura + avenes dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Dažas stundas pirms pasniegšanas vai iepriekšējā dienā: mazā katliņā izkausē sviestu. Blenderī sablendē šokolādi vai šokolādes čipus un cepumus. Uz mazas uguns izkausētajam sviestam pievieno šokolādes un cepumu masu. Izmaisa.
  2. Uzputo saldo krējumu. Uzmanīgi iemaisa maskarponi, citronu sulu, medu un liķieri (vaniļas esenci) – turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Gatavo kūciņas – 4 tējas (kafijas) krūzītēs vai mazos trauciņos (apm. 150 ml katrs) piepilda 3/4 ar aveņu sorbertu. Izlīdzina. Lai varētu vieglāk kūciņas pēc tam izņemt, trauciņus izklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve nedaudz pāri trauciņa malām.
  4. Ar karoti ‘izgrebj’ sorbertā iedobi, tajāā iepilda maskarpones krēmu.
  5. Atlikušo 1/4 no trauciņa (krūzītes) noklāt ar sviesta-cepumu masu (tā veidos kūciņas pamatni). Liek saldētavā. Jādarbojas veikli, lai sorberts nepaspētu izkust.
  6. Gatavo aveņu mērci – avenes sablendē kopā ar cukuru blenderī. Izberž caur sietu.
  7. Kūciņas sagatavo pasniegšanai: izņem no saldētavas un uz brīdi iemērc ļoti karstā ūdenī. Pieturot ar pārtikas plēves maliņām, izņem no trauciņiem. Pasniedz ar aveņu mērci un dekorē ar veselām avenēm.

saldejuma_kucinas_1

Filed Under: Deserti Tagged With: Avenes, Kūciņas, Ogas, Saldais krējums, Saldējums, Šokolāde, Svētku galdam, Ziema

« Aveņu parfē jeb kā pagatavot krējuma saldējumu bez saldējuma mašīnas?
Sāļā siera kūka ar Vidusjūras garšvielām »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...