Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Adventes vakariņas – 2012.gada svētku ēdienkarte

12 decembra, 2012 Leave a Comment

Advent_Dinner2012_2

Photo credit: http://decoholic.org/

Jau par tradīciju Lindas Virtuvē ir kļuvusi Ziemassvētku maltīšu menu publicēšana – skat. 2010.gadu un 2011.gadu! Tā kā šogad Ziemassvētkus plānoju pavadīt ārpus Latvijas, tad ģimenes un radinieku kopā sanākšana mūsmājās notika, Adventi uzsākot. Šāda nobīde laikā ēdienu izvēlē nekādas izmaiņas gan neradīja, jo ziemas sezonā vienmēr gribas sātīgākus otros ēdienus un aromātiskākus desertus! Un kur nu vēl piparkūkas, mandarīni, karstvīns….

Esmu pierakstījusi, ko cēlu galdā šī gada Adventes svinībās – varbūt noderēs iedvesmai un idejäam, plānojot savas gada nogales svinības! Lai Priecīgi, Balti un Silti :)


UZKODAS:

  • sviestā ceptas tīģergarneles ar ķiplokiem
  • auksti kūpināta laša salāti ar 2 veidu mērcēm (sinepju un mārrutku), mērces pasniedz atsevišķos trauciņos, lai katrs pats var izvēlēties. Salātu sastādvaļas: Doles salātu maisījums ar biešu lapiņām, garenās šķēlītēs sagriezti vārīti kartupeļi un vārītas olas, kaperi, ķiršu tomātiņi, auksti kūpināta laša šķēlītes

OTRIE ĒDIENI UN PIEDEVAS:

  • cepta zoss ar ābolu pildījumu, ķiploku un medus ierīvējumu
  • cūkas šķiņķa gatavais cepetis ar melnajām plūmēm no Stokmann (iesaku, bija ļoti labs!, tikai pašiem jāmēra gaļas temperatūra, lai nesanāk pārcept, neskatoties uz cepetī jau ievietoto termometru)
  • cepti kartupeļi, pārkaisīti ar žāvētas paprikas pulveri
  • apelsīnu sulā sautēti dimdiņkāposti
  • ķiplokos ceptas sēnes ar trifeļu eļļu
  • balzāmetiķī glazēti sīpoli
  • klasiskā dzērveņu-portvīna mērce
  • selerijas saknes un saldā krējuma biezenis
  • tvaicētu dārzeņu mix (burkāni, puķkāposti, burkāni)

DESERTS:

  • klasiskā siera kūka ar aveņu mērci
  • pašgatavots citronu sorberts 
  • mandarīni
  • piparkūkas, konfektes

Filed Under: Dažādi Tagged With: Ēdienkartes, Svētku galdam, Ziema, Ziemassvētku ēdieni

« 13 dienas Lindas Virtuvē: ko gatavot pusdienās un vakariņās?
Aveņu parfē jeb kā pagatavot krējuma saldējumu bez saldējuma mašīnas? »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...