Jau par tradīciju Lindas Virtuvē ir kļuvusi Ziemassvētku maltīšu menu publicēšana – skat. 2010.gadu un 2011.gadu! Tā kā šogad Ziemassvētkus plānoju pavadīt ārpus Latvijas, tad ģimenes un radinieku kopā sanākšana mūsmājās notika, Adventi uzsākot. Šāda nobīde laikā ēdienu izvēlē nekādas izmaiņas gan neradīja, jo ziemas sezonā vienmēr gribas sātīgākus otros ēdienus un aromātiskākus desertus! Un kur nu vēl piparkūkas, mandarīni, karstvīns….
Esmu pierakstījusi, ko cēlu galdā šī gada Adventes svinībās – varbūt noderēs iedvesmai un idejäam, plānojot savas gada nogales svinības! Lai Priecīgi, Balti un Silti :)
UZKODAS:
- sviestā ceptas tīģergarneles ar ķiplokiem
- auksti kūpināta laša salāti ar 2 veidu mērcēm (sinepju un mārrutku), mērces pasniedz atsevišķos trauciņos, lai katrs pats var izvēlēties. Salātu sastādvaļas: Doles salātu maisījums ar biešu lapiņām, garenās šķēlītēs sagriezti vārīti kartupeļi un vārītas olas, kaperi, ķiršu tomātiņi, auksti kūpināta laša šķēlītes
OTRIE ĒDIENI UN PIEDEVAS:
- cepta zoss ar ābolu pildījumu, ķiploku un medus ierīvējumu
- cūkas šķiņķa gatavais cepetis ar melnajām plūmēm no Stokmann (iesaku, bija ļoti labs!, tikai pašiem jāmēra gaļas temperatūra, lai nesanāk pārcept, neskatoties uz cepetī jau ievietoto termometru)
- cepti kartupeļi, pārkaisīti ar žāvētas paprikas pulveri
- apelsīnu sulā sautēti dimdiņkāposti
- ķiplokos ceptas sēnes ar trifeļu eļļu
- balzāmetiķī glazēti sīpoli
- klasiskā dzērveņu-portvīna mērce
- selerijas saknes un saldā krējuma biezenis
- tvaicētu dārzeņu mix (burkāni, puķkāposti, burkāni)
DESERTS:
- klasiskā siera kūka ar aveņu mērci
- pašgatavots citronu sorberts
- mandarīni
- piparkūkas, konfektes
Atbildēt