Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aveņu parfē jeb kā pagatavot krējuma saldējumu bez saldējuma mašīnas?

25 decembra, 2012 4 komentāru

Avenu_parfe_Dec2012
Priecīgus Ziemassvētkus! Zinu, ka pirmie Ziemassvētki ir diena, kad gribas atgūties no visiem apēstajiem gardumiem un vislabākā atpūta ir doties svaigā gaisā, tomēr vēlos jums nodot vienu lielisku recepti, kas, iespējams, varētu noderēt, gatavojoties Jaunā Gada sagaidīšanas svinībām vai kādiem citiem godiem. 

Par aveņu parfē – rezultāts ir krēmīgs, ne pārāk salds, bet ļoti bagāts saldais ēdiens. Šī recepte mana vīra ģimenē tiek nodota no paaudzes paaudzē un tiek gatavota visās lielākajās ģimenes sanākšanās.

Parasti vienā piegājienā ņemu tikai pusi no sastāvdaļām – sanāk apm. 1.5 l gatavā produkta. Pievienojamais ievārījuma daudzums nav strikti ievērojams – ja gribas saldāku, var likt vairāk kā rakstīts receptē! Par gatavā produkta maisīšanu, kamēr tas ir saldētavā – esmu slinka un to nedaru, bet gala produkts no tā līdz šim nav cietis: nekādu ledus kristālu vai nevienmērīgas sasalšanas! Fool proof, kā teiktu briti :)

Izejvielas (10-15 porcijām):

  • 8 olu dzeltenumi
  • apt. 800 g aveņu ievārījuma (daudzumu var variēt pēc savas salduma izjūtas)
  • 150 g pūdercukura
  • 1 litrs saldā krējuma (35%)
  • 2-3 tējk.vaniļas cukura
  • pasniegšanai – svaigas va atsaldētas avenes

Gatavošana:

  1. Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi balta un pufīga. Pievieno arī vaniļas cukuru. Kārtīgi iemaisa aveņu ievārījumu.
  2. Uzputo saldo krējumu, līdz tas iegūst putukrējuma konsistenci un uzmanīgi iecilā aveņu ievārījuma masā.
  3. Saldā krējuma un aveņu masu ielej bļodā vai saldēdiena traukā un liek saldētavā. Ik pa 20 minūtēm no saldētavas trauku izņem un tā saturu apmaisa, kopā atkārto 2-3 reizes.
  4. No saldētavas izņem apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas. Pasniedz ar svaigām vai atsaldētām svaigām avenēm.
Last Import - 28


Filed Under: Deserti Tagged With: Avenes, Ogas, Saldais krējums, Saldējums, Svētku galdam

« Adventes vakariņas – 2012.gada svētku ēdienkarte
Saldējuma kūciņas ar maskarpones pildījumu »

Comments

  1. Za says

    22 janvāra, 2013 at 10:05

    ja šis ir tas pats gardums, ko baudījām vakar, tad… tad brīvdienās būs izēšanās. :)

    Atbildēt
    • Linda says

      22 janvāra, 2013 at 11:21

      Jā, šis ir tas pats! Labu apetīti ;)

      Atbildēt
  2. Inga says

    3 aprīļa, 2013 at 08:39

    Šis deserts vienreiz ir pamēģināts arī mūsu ģimenē. Un izskatās, ka tas svētku gardumu sarakstā ir uz palikšanu :) Ļoti garšīgs un trekns, taču saldētās avenes dod burvīgu svaigumu! Tagad vairs parastu saldējumu veikalā negribas pirkt!

    Atbildēt
    • Linda says

      3 aprīļa, 2013 at 21:15

      Laba deserta recepte ir zelta vērta… Lai tikpat gardi arī turpmāk!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...