Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sāļā siera kūka ar Vidusjūras garšvielām

12 janvāra, 2013 Leave a Comment

Saldās siera kūkas ir vieni no populārākajiem desertiem. Bet kā būtu ar vienu sāļo siera kūku? Tā labi noder maltītes uzsākšanai vai kopā ar zaļajiem salātiem. Ļoti sātīga.

Izejvielas (2 personām):

  • 2 auzu pārslu cepumi vai citi blīvi nesaldi cepumi
  • 30 g mandeļu miltu
  • 2 tējk. šķidra medus
  • 100 g fetas siera
  • 100 g svaigā siera (piemēram, Philadelphia)
  • 2 ēdamk. saldā krējuma
  • pāris zariņi pētersīļu
  • pāris zariņi piparmētras
  • 0.5 tējk. žavētas raudenes
  • 0.5 tējk. žāvēta bazilika
  • puse granātābola

Gatavošana:

  1. Sagatavo kūkas pamatni – blenderī kopā sajauc cepumus, mandeļu miltus un medu, līdz iegūta viendabīga masa.
  2. Ņem 2 apaļās metāla formiņas bez slēgtas pamatnes (t.s. šefpavāra gredzenus), katru 7 cm diametrā, un no iekšpuses iesmērē ar eļļu. Abas formiņas liek traukā, kurš izklāts ar cepampapīru. Veido kūku pamatni, katrā no formiņām ieliekot pusi no sagatavotās masas – masu ar karoti vienmērīgi izlīdzina, viegli piepresējot.
  3. Sagatavo siera pildījumu: blenderī sajauc fetas sieru, svaigo sieru, saldo krējumu, garšaugus un ‘Santa Maria’ garšvielas. Blendē, līdz izveidojas viendabīga un krēmīga masa.
  4. Sieru un garšvielu pildījumu sadala uz pusēm un liek pa virsu kūkas pamatnēm. Virspusīti izlīdzina, lai siera pildījums sniegtos tieši līdz formiņu malām. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz stundu.
  5. Ņem ārā no ledusskapja – sagatavo šķīvīšus, uz kuriem kūkas tiks pasniegtas. Kūkas pārceļ uz šiem šķīvjiem un tad noceļ nost metāla formiņas. Pirms pasniegšanas virspusi noklāj ar granātābola sēkliņām. Pasniedz nekavējoties (lai kūka nesāktu kust).

Filed Under: Uzkodas Tagged With: Granātābols, Rudens, Siera kūkas, Siers, Svaigais siers, Veģetāri, Ziema

« Saldējuma kūciņas ar maskarpones pildījumu
Ar sieru pildīti laša rullīši baltvīna mērcē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...