Saldās siera kūkas ir vieni no populārākajiem desertiem. Bet kā būtu ar vienu sāļo siera kūku? Tā labi noder maltītes uzsākšanai vai kopā ar zaļajiem salātiem. Ļoti sātīga.
Izejvielas (2 personām):
- 2 auzu pārslu cepumi vai citi blīvi nesaldi cepumi
- 30 g mandeļu miltu
- 2 tējk. šķidra medus
- 100 g fetas siera
- 100 g svaigā siera (piemēram, Philadelphia)
- 2 ēdamk. saldā krējuma
- pāris zariņi pētersīļu
- pāris zariņi piparmētras
- 0.5 tējk. žavētas raudenes
- 0.5 tējk. žāvēta bazilika
- puse granātābola
Gatavošana:
- Sagatavo kūkas pamatni – blenderī kopā sajauc cepumus, mandeļu miltus un medu, līdz iegūta viendabīga masa.
- Ņem 2 apaļās metāla formiņas bez slēgtas pamatnes (t.s. šefpavāra gredzenus), katru 7 cm diametrā, un no iekšpuses iesmērē ar eļļu. Abas formiņas liek traukā, kurš izklāts ar cepampapīru. Veido kūku pamatni, katrā no formiņām ieliekot pusi no sagatavotās masas – masu ar karoti vienmērīgi izlīdzina, viegli piepresējot.
- Sagatavo siera pildījumu: blenderī sajauc fetas sieru, svaigo sieru, saldo krējumu, garšaugus un ‘Santa Maria’ garšvielas. Blendē, līdz izveidojas viendabīga un krēmīga masa.
- Sieru un garšvielu pildījumu sadala uz pusēm un liek pa virsu kūkas pamatnēm. Virspusīti izlīdzina, lai siera pildījums sniegtos tieši līdz formiņu malām. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz stundu.
- Ņem ārā no ledusskapja – sagatavo šķīvīšus, uz kuriem kūkas tiks pasniegtas. Kūkas pārceļ uz šiem šķīvjiem un tad noceļ nost metāla formiņas. Pirms pasniegšanas virspusi noklāj ar granātābola sēkliņām. Pasniedz nekavējoties (lai kūka nesāktu kust).
Atbildēt