Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar sieru pildīti laša rullīši baltvīna mērcē

februāris 19, 2013 3 Comments

Image

Sen neesmu rakstījusi nevienu zivju recepti, tāpēc tagad kārta klāt vienam ‘kreptīgam’ laša ēdienam. Rezultāts gan ir pilnīgi pretējs tagad notiekošajam gavēņa laikam, bet ne jau katru dienu gatavosim ēdienu ar sieru un saldo krējumu :) Tātad šis ēdiens pilnīgi noteikti ir domāts sevis un ciemiņu lutināšanai! 
 
Laša rullīši: 
  •  700 g laša filejas (1 gabals)
  • 400-500 g Čedaras siera (vislabāk izmantot ‘vecināto’ (jeb aged) sieru, kas nopērkams SKY un Stockmann, cena apt. 10 LVL/kg)
  • sāls un citronpipari pēc garšas 
  • sviests panna ietaukošanai 
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 175C.
  2. Laša fileju ar asu filējamo nazi sagriež pēc iespējas vienādās paplānās šķēlītēs (skat.attēlu). Pārkaisa ar sāli un citronpipariem.
  3. Sieru sagriež garenos stienīšos (arī skat.attēlu) proporcionāli laša šķēlīšu izmēram.
  4. Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Uz katras no laša šķēlītēm liek siera stienīti, sarullē un liek ietaukotajā pannā rullīšus vienu otram blakus.
Image

 

Image
 
Vīna mērce:  
  • 2 tējk. sviesta
  • 2 tējk. miltu
  • 1 kubiņš bioloģiskā zivju buljona
  • 100 ml ūdens
  • 100 ml baltvīna
  • 300 g saldā krējuma (35%)
  1. Visas sastāvdaļas sajauc ar putojamo slotiņu viendabīgā masā. 
  2. Pārlej mērci laša rullīšiem.
  3. Cepampannu liek krāsnī uz apt. 20 minūtēm. 
  4. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Piedevās – sakapātas svaigas dilles, sīki sagriezts zilais sīpols vai šalotes, laima vai citrona šķēlītes, ja ir – svaigas mazās garnelītes. 

Image

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Baltais vīns, Lasis, Svētku galdam

« Sāļā siera kūka ar Vidusjūras garšvielām
Ātrā miso zupa »

Comments

  1. Baiba says

    jūlijs 2, 2013 at 11:07

    Sis ediens ir briniskigs. Taisu jau atkartoti, tikai visu pannu parkaisu vel ar dillitem. Pagatavosana ari atra.

    Atbildēt
    • Linda says

      jūlijs 2, 2013 at 12:48

      Baiba, prieks par tik pozitīvu atsauksmi! Šī recepte patiešām ir laba :)

      Atbildēt
  2. Aleksa says

    augusts 18, 2016 at 10:36

    Paldies par ideju! Sanāca ļoti gardi. :)
    Kartupeļus gan nomainījām ar sviesta pupām un sieru izvēlējāmies DŽIUGAS. Iesaku pamēģināt. :)
    Ar draugu abi bijām sajūsmā.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022