Sen neesmu rakstījusi nevienu zivju recepti, tāpēc tagad kārta klāt vienam ‘kreptīgam’ laša ēdienam. Rezultāts gan ir pilnīgi pretējs tagad notiekošajam gavēņa laikam, bet ne jau katru dienu gatavosim ēdienu ar sieru un saldo krējumu :) Tātad šis ēdiens pilnīgi noteikti ir domāts sevis un ciemiņu lutināšanai!
Laša rullīši:
- 700 g laša filejas (1 gabals)
- 400-500 g Čedaras siera (vislabāk izmantot ‘vecināto’ (jeb aged) sieru, kas nopērkams SKY un Stockmann, cena apt. 10 LVL/kg)
- sāls un citronpipari pēc garšas
- sviests panna ietaukošanai
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 175C.
- Laša fileju ar asu filējamo nazi sagriež pēc iespējas vienādās paplānās šķēlītēs (skat.attēlu). Pārkaisa ar sāli un citronpipariem.
- Sieru sagriež garenos stienīšos (arī skat.attēlu) proporcionāli laša šķēlīšu izmēram.
- Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Uz katras no laša šķēlītēm liek siera stienīti, sarullē un liek ietaukotajā pannā rullīšus vienu otram blakus.
Vīna mērce:
- 2 tējk. sviesta
- 2 tējk. miltu
- 1 kubiņš bioloģiskā zivju buljona
- 100 ml ūdens
- 100 ml baltvīna
- 300 g saldā krējuma (35%)
- Visas sastāvdaļas sajauc ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.
- Pārlej mērci laša rullīšiem.
- Cepampannu liek krāsnī uz apt. 20 minūtēm.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Piedevās – sakapātas svaigas dilles, sīki sagriezts zilais sīpols vai šalotes, laima vai citrona šķēlītes, ja ir – svaigas mazās garnelītes.
Baiba says
Sis ediens ir briniskigs. Taisu jau atkartoti, tikai visu pannu parkaisu vel ar dillitem. Pagatavosana ari atra.
Linda says
Baiba, prieks par tik pozitīvu atsauksmi! Šī recepte patiešām ir laba :)
Aleksa says
Paldies par ideju! Sanāca ļoti gardi. :)
Kartupeļus gan nomainījām ar sviesta pupām un sieru izvēlējāmies DŽIUGAS. Iesaku pamēģināt. :)
Ar draugu abi bijām sajūsmā.