Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā miso zupa

4 marta, 2013 10 komentārs

Miso_soup

Miso zupa ir viens no Japānas virtuves klasiskajiem ēdieniem. Austrumu virtuvei kļūstot arvien populārākai arī rietumu pasaulē, tieši šis ēdiens ir kļuvis par populārāko ‘starteri’ pirms maltītes japāņu restorānos. Paši japāņi miso zupu ēd brokastīs.

Piedevas tradicionālajā receptē var atšķirties, tomēr īpašo zupas aromātu un pamatu veido miso jeb sojas pupiņu pasta. Miso pastas izmantošanas spektrs ir visai plašs – to var lietot ne tikai kā bāzi zupai, bet arī marinādēs un mērcēs. Miso pastu es iegādājos Stockmann pārtikas nodaļā 500 g iepakojumā (no šāda iepakojuma var pagatavot vismaz 10 zupas katlus).

Jāatzīst, ka šī bija pirmā reize, kad mājās gatavoju miso zupu – un tā izdevās lieliska. Tagad amats rokā. Esmu pārliecināta, ka zupa labi derēs, lai sasildītos pēc garas pastaigas ziemas salā, gan arī lai atgūtu veselību pēc kāda vīrusa noķeršanas. Turklāt labs risinājums veģetāriešiem! Piedevas var izvēlēties pēc savām sajūtām, populārākās – nori (jūraszāļu lapas – nopērkamas žāvētā veidā “Stockmann”) un zivis, japāņu redīss jeb daikon.photo (8)

Sastāvdaļas (4 porcijas):

  • 2-3 ēdamk. miso pastas
  • ja ir pieejams – 2 tējk. mirina (salds rīsu vīns)
  • 2-3 ēdamk. sojas mērces (daudzumu pieregulē pēc garšas)
  • ja ir – maza saujiņa sojas pupiņu (edamame), var iegādāties Reaton
  • 200 g austersēņu, sagrieztas sloksnītēs
  • 200 g tofu siera, sagriezts 1×1 cm lielos kubiņos
  • maza buntīte zaļo lociņu, sagriezti gabaliņos

Gatavošana:

  1. Katliņā uzvāra ūdeni (aptuveni 1 l). Kad ūdens sasniedzis vārīšanās temperatūru, tam pievieno miso pastu un izmaisa.
  2. Pievieno sojas mērci, mirin, sojas pupiņas un austersēnes. Beigās pieliek arī tofu.  Vāra 3 minūtes uz lēnas uguns.
  3. Tieši pirms pasniegšanas pārber ar lociņiem.

 Last Import - 74

Iedvesma: Sorted Food

Filed Under: Zupas Tagged With: Ātri un veselīgi, Japānas virtuve, Lociņi, Sēnes, Tofu, Veģetāri, Ziema

« Ar sieru pildīti laša rullīši baltvīna mērcē
Klasiskā biešu zupa »

Comments

  1. Elina says

    4 marta, 2013 at 20:22

    Mmmm…. Izklausās gardi un pietiekami vienkārši pagatavojams pasākums. Būs jāpamēģina! :))

    Atbildēt
  2. Kristīne says

    8 maija, 2014 at 16:03

    Nori , tās ir tās lapas, kuros tin suši?

    Atbildēt
    • Linda says

      8 maija, 2014 at 16:19

      Jā, tās pašas!

      Atbildēt
  3. Kristīne says

    8 maija, 2014 at 20:31

    Linda, tātad ja es pareizi saprotu, tad viņas var sagriezt strēmelēs, bet likt pašās beigās, vai kopā ar miso pastu? Liels paldies par atbildi un garšīgajām receptēm, daudzas jau ir pagatavotas!

    Atbildēt
    • Linda says

      8 maija, 2014 at 20:39

      Paldies par labiem vārdiem un atsauksmēm :) Nori pievieno sagrieztu plānās strēmelītēs pašās beigās tieši pirms pasniegšanas.

      Atbildēt
  4. Linda says

    17 marta, 2015 at 05:09

    Tagad Stockmann parādījusies bioloģiskā miso pasta (www.yutaka.co), kuras sastāvā ir tikai sojas pupiņas, rīsi, ūdens un sāls. Jācer, ka tā ir taisnība.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 marta, 2015 at 09:51

      O, paldies par ziņu! Gaišā vai tumšā pasta?

      Atbildēt
  5. Linda says

    17 marta, 2015 at 13:33

    CTumšā. Kur Tu LV pērc gaišo?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 marta, 2015 at 15:09

      Arī Stokmanī – skat. bildi aukstāk, tā ir gaišā. Vispār diezgan patumša “priekš” gaišās…

      Atbildēt
  6. Kristaps says

    20 maija, 2016 at 15:49

    Tikko iemēģināju, man gan bija tikai miso pasta un rīsu vīns un nezāles no dārza, bet arī bez visa pārējā sanāca ēdami un pat ne slikti :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...