Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju

April 4, 2013 3 Comments

Baklazanu salati ar kvinojuSalāti, kuri var būt gan otrais ēdiens, gan piedeva gaļas ēdienam. Ļoti sātīgi, ar daudzām garšas niansēm. Salātu ‘zvaigzne’ noteikti ir krāsnī ceptais un pēc tam viegli iemarinētais baklažāns. Kvinojas vietā var likt arī kuskusu.

Sastāvdaļas (otrais ēdiens 2 personām/ piedeva 4 personām):

  • 2 baklažāni
  • 2 karotes eļļas
  • sāls, pipari
  • 2 karotes balzāmetiķa
  • 150 g kvinojas
  • sauja rukolas
  • 150 g svaigu un/vai žāvētu tomāti, sagriezti gabaliņos

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200C. Baklažānus sagriež 2-3 cm lielos gabalos, pievieno sāli, piparus un eļļu. Kārtīgi samaisa. Liek uz cepešpannas un cep krāsnī z 25 minūtes. Kad mīksti un gatavi, izņem no krāsns, aplej ar balzāmetiķi, samaisa. Noliek malā.
  2. Uzvāra kvinoju saskaņā ar instrukciju uz paciņas. Atdzesē.
  3. Salātus kārto uz šķīvja – rukola, kvinoja, tomāti, baklažānu gabaliņi. Pēc vēlēšanās var apslacīt ar  nedaudz eļļas un balzāmetiķa.

Baklazanu salati ar kvinoju2

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Salāti Tagged With: Baklažāni, Balzāmetiķis, Kvinoja, Lunchbox, Rukola, Tomāti, Žāvēti tomāti

« Pavasara dārzeņu zupa ar pesto
Nūdeļu salāti ar vistu taizemiešu gaumē »

Comments

  1. mmiezite says

    April 5, 2013 at 18:02

    Paldies par recepti, smukā bilde īpaši sakārdināja, tikko uztaisīju un ļoti garšīgi:).

    Reply
    • Linda says

      April 5, 2013 at 21:42

      Cik operatīvs kārdinājuma īstenojums! Priecājos, ka garšoja.

      Reply
  2. Ilze says

    April 18, 2013 at 07:51

    Liels paldies par lielisko recepti! Jau tagad nevaru sagaidit nakamo reizi, kad gatavosu atkal!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND