Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju

4 aprīļa, 2013 3 komentāru

Baklazanu salati ar kvinojuSalāti, kuri var būt gan otrais ēdiens, gan piedeva gaļas ēdienam. Ļoti sātīgi, ar daudzām garšas niansēm. Salātu ‘zvaigzne’ noteikti ir krāsnī ceptais un pēc tam viegli iemarinētais baklažāns. Kvinojas vietā var likt arī kuskusu.

Sastāvdaļas (otrais ēdiens 2 personām/ piedeva 4 personām):

  • 2 baklažāni
  • 2 karotes eļļas
  • sāls, pipari
  • 2 karotes balzāmetiķa
  • 150 g kvinojas
  • sauja rukolas
  • 150 g svaigu un/vai žāvētu tomāti, sagriezti gabaliņos

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200C. Baklažānus sagriež 2-3 cm lielos gabalos, pievieno sāli, piparus un eļļu. Kārtīgi samaisa. Liek uz cepešpannas un cep krāsnī z 25 minūtes. Kad mīksti un gatavi, izņem no krāsns, aplej ar balzāmetiķi, samaisa. Noliek malā.
  2. Uzvāra kvinoju saskaņā ar instrukciju uz paciņas. Atdzesē.
  3. Salātus kārto uz šķīvja – rukola, kvinoja, tomāti, baklažānu gabaliņi. Pēc vēlēšanās var apslacīt ar  nedaudz eļļas un balzāmetiķa.

Baklazanu salati ar kvinoju2

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Salāti Tagged With: Baklažāni, Balzāmetiķis, Kvinoja, Lunchbox, Rukola, Tomāti, Žāvēti tomāti

« Pavasara dārzeņu zupa ar pesto
Nūdeļu salāti ar vistu taizemiešu gaumē »

Comments

  1. mmiezite says

    5 aprīļa, 2013 at 18:02

    Paldies par recepti, smukā bilde īpaši sakārdināja, tikko uztaisīju un ļoti garšīgi:).

    Atbildēt
    • Linda says

      5 aprīļa, 2013 at 21:42

      Cik operatīvs kārdinājuma īstenojums! Priecājos, ka garšoja.

      Atbildēt
  2. Ilze says

    18 aprīļa, 2013 at 07:51

    Liels paldies par lielisko recepti! Jau tagad nevaru sagaidit nakamo reizi, kad gatavosu atkal!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...