Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Nūdeļu salāti ar vistu taizemiešu gaumē

7 aprīļa, 2013 Leave a Comment

Taizemiešu nūdeļu salāti - 29

Atceros savu sākotnējo satikšanos ar taizemiešu aukstajiem nūdeļu salātiem – pirmās vakariņas Bangkokā, liels izsalkums, skaists šķīvis ar svaigiem un kārdinošiem salātiem…. Pēc pirmā kumosa kļuva skaidrs, ka viena lieta ēdienkartē gan nebija norādīta, proti – salāti bija ļoti ļoti asi. Vismaz manām eiropietes garšas kārpiņām. Ēdu, mute ‘dega liesmās’ un sapratu, ka turpmāk ar Taizemes ēdieniem uzmanīgi – pat ja ēdienkartē nav asuma mērījumu čili pākstīs, jebkurš ēdiens var izrādīties ugunīgi dedzinošs (izrādās, tam labi palīdz cukura paturēšana mutē – cukurs uzsūc lielāko daļu asuma un krīze pārvarēta).

Tomēr, neskatoties uz pārsteigumiem pilnu pirmo tikšanos, šie nūdeļu salāti kļuva par vieniem no maniem mīļākajiem taizemiešu virtuves ēdieniem- gan savienojumā ar vistu, gan jūras veltēm. Šodien pirmo reizi mēģināju nūdeļu salātus uzmeistarot mājās – un jā, izdevās! Protams, gatavošana prasīja laiku, bet rezultāts neatpalika no ceļojumos baudītajiem salātiem garšu kombināciju ziņā (ar asumu gan šoreiz neaizrādvos).

Izejvielas (4 pers):

Vistas marinādei:

  • 700 g vistas filejas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5 cm ingvera saknes
  • 1 sarkanā čili pāksts
  • sula no puslaima
  • 2 tējk. brūnā cukura
  • 1 tējk. sojas mērces
  • eļļa cepšanai
  • sojas mērce pēc garšas

Salātiem:

  • pāris saujas salātu lapu – derēs: romiešu, rukola, ledus salāti, salātu mix utt.
  • 1 vidēja paprika
  • 2 vidēja izmēra burkāni, nomizoti
  • puse garā gurķa, nomizota un ar izņemtām sēklām
  • ja ir – 150 g baltā redīsa
  • sauja ar svaigām piparmētrām un koriandru (kinzu)
  • ja vēlas asus salātus – čili pārksts ar izņemtām sēklām, sīki sagriezta.
  • 125 g rīsu nūdeles
  • pussauja apgrauzdētu zemesriekstu

Salātu mērcei:

  • 3 ēdamk. zivju mērces (fish sauce)
  • 3 ēdamk. rīsu vīna etiķa vai mirina
  • sula no puslaima (ja laims pasauss – sula no visa augļa)
  • 3 tējk. brūnā cukura

Gatavošana:

  1. Sagatavo vistu marinēšanai, sagriežot to pagarās sloksnītēs. Marinādi gatavo, visas marinādes izejvielas rupji samaļoti blenderī vai saspaidot piestā. Vistas gabaliņus aplej ar madinādi un noliek vēsumā vismaz uz pāris stundām (ideāli – uz nakti). Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties iemarinētos vistas gabaliņos, beigās pievieno sojas mērci. Kad vista izcepusies, to noliek malā atdzesēties – pēc tam ar pirkstiem saplucina kumosa izmēra gabaliņos.
  2. Salātu svaigās daļas gatavošana – burkānus ar mizojamo nazi sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi, redīsu un papriku sagriež plānos salmiņos. Zaļumus (piparmētru un koriandru) saplucina mazos gabaliņos. Pēc vēlēšanās pievieno sagriezto čili pāksti.
  3. Nūdeles sagatavo saskaņā ar norādēm uz paciņas. Noskalo vēsā ūdenī.
  4. Salātu mērci pagatavo, sajaucot visas sastādaļas (tā, lai cukurs būtu izkusis).
  5. Salātus liek kopā – bļodā zaļajā salātu masā iecilā istabas temperatūras nūdeles un vistas gabaliņus. Beigās pirms pasniegšanas pārlej ar mērci. Var pārkaisīt ar sakapātiem zemesriekstiem.

Taizemiešu nūdeļu salāti - 06

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Salāti Tagged With: Āzijas virtuve, Bez glutēna, Bez laktozes, Čili, Ingvers, Nūdeles, Paprika, Redīsi, Taizemes virtuve, Vistas fileja, Zivju mērce

« Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju
Banānu mafini »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...