Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pavasara dārzeņu zupa ar pesto

3 aprīļa, 2013 Leave a Comment

Pavasara_pesto_zupa

Lai arī skats pa logu saka pavisam ko citu, lēnām mūsu apziņā un, cerams, arī uz šķīvja sāk parādīties šis tas pavasarīgs! Ja parādīšanās nenotiek tik ātri kā to gribētos, procesu noteikti var pasteidzināt! Mans konkrētais piedāvājums – pavasara dārzeņu zupa, kurai pievienots pašu gatavots pesto (recepte – šeit; ciedru riekstus izmaksu samazināšanai aizstāju ar mandeļu miltiem).

Daži no izmantotajiem dārzeņiem ir joprojām no iepriekšējās sezonas – bet ko lai dara, ja jaunā raža parādās pakāpeniski… Vasarā pesto zupu esmu gatavojusi ar visu, kas atrodams pašu dārzā – derēs zirņi, pupiņas, sakņaugi, zaļumi utt. Sātīgumam var pievienot pāris kartupeļus. Zupa labi garšos veģetāriešiem un cilvēkiem ar alerģijām – tajā nav ne laktozi, ne glutēnu saturošu produktu.

Izejvielas (4 pers):

  • 1.5-2 l ūdens
  • 2 vidēja izmēra burkāni, sagriezti mazos kubiņos
  • puse purava kāta, sagriezts plānās ripiņās
  • 2 saujas zaļo zirnīšu (es izmantoju saldētus)
  • 2 mazi vai 1 paliels cukīni, sagriezts mazos kubiņos
  • sāls pēc garšas
  • 100 g pesto
  • 150 g redīsi, sagriezti plānās šķēlītēs
  • pasniegšanai – tosterī apgrauzdētas maizes šķēles, kas ierīvētas ar uz pusēm pārgrieztu ķiploka daiviņu;
  • pārkaisīšanai – svaigie dīgsti vai citi zaļumi

Gatavošana:

  1. Katlā uzvāra ūdeni. Pievieno burkānus, pavāra 5 minūtes. Pievieno puravu un zaļos zirnīšus, vāra vēl 3 minūtes. Tad liek klāt cukīni gabaliņus un vāra vēl 1 minūti (tad cukīni vēl būs stingri un nezaudēs savus vitamīnus). Beigās pievieno sāli pēc garšas.
  2. Zupu lej bļodiņās, katrai no tām pievienojot karoti pesto un redīsu šķēlītes. Visu samaisa. Pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz.

Pavasara_pesto_zupa

Filed Under: Zupas Tagged With: Ātri un veselīgi, Bez glutēna, Bez laktozes, Cukīni, Pavasaris, Pesto, Puravs, Redīsi, Veģetāri

« Klasiskā biešu zupa
Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...