Šādi marinēti sīpoli ir ne vien ļoti garšīga un ekonomiska piedeva gaļas ēdieniem, bet tos pagatavot ir ļoti vienkārši un ātri. Marinētie sīpoli man garšo tik ļoti, ka varu tos ēst ‘vienus pašus’ :) Ideāli pie grilētas gaļas.
Izejvielas:
- 2 lieli sarkanie sīpoli
- 2 glāzes ūdens
- 3 ēdamk. galda etiķa
- 1 ēdamk. cukura
- šķipsniņa sāls
- pāris smaržīgie pipari
Gatavošana:
- Sīpolus nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs (tas palīdzēs marinādei labāk un ātrāk uzsūkties).
- Ūdeni uzvāra, pievieno etiķi, cukuru, sāli un smaržīgos piparus, visu kārtīgi samaisa. Liek iekšā sīpola šķēles. Uz lēnas uguns sīpolus marinādē vāra apt.5 minūtes – tie būs kļuvuši mīkstāki, bet tomēr vēl vidū kraukšķīgi. Arī asā svaiga sīpola garša būs zudusi. Ja ir laiks, pēc uguns nogriešanas, uzliek vāku un visu atstāj ievilkties uz 10 minūtēm.
- Ar putu smeļamo karoti sīpolus izņem no marinādes un atdzesē. Var glabāt ledusskapī noslēgtā traukā līdz 1 nedēļai.
Varianti:
- Sarkano sīpolu vietā var ņemt baltos (tiem ir asāka garša).
- Galda etiķa vietā var ņemt baltvīna etiķi, kas dos maigāku garšu.
- Ar garšvielām var variēt un pagatavot, piemēram, marinētus sīpolus Āzijas gaumē (skat.video).
Atbildēt