Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jauno kartupeļu salāti

24 jūnija, 2013 4 komentāru

jauno kartupeļu salāti - 01

Jāņi man vienmēr asociējas ar laiku, kad parādās pirmie jaunie kartupeļi! Šos pirmos eksemplārus gribas baudīt īpašos veidos – vislabāk vienkārši uzvārītus kopā ar dillītēm. Bet ja neapēdas visi uzvārītie siltā veidā, tad var gatavot salātus. Vienu kartupeļu salātu recepti blogā jau esmu publicējusi, šī būs otrā un – vienkāršākā. Izejvielas, kas pieejamas katrā virtuvē bez īpašas piepūles. Sinepes un mārrutkus mērcei pielāgojiet pēc savas gaumes – vienam garšos maigāki salāti, citam – ar asumiņu.

Sastāvdaļas (5-7 personām):

  • 1 kg jauno kartupeļu – vēlams izvēlēties stingrus, nevis miltainus kartupeļus
  • 200 g zaļo zirnīšu (ja saldēti, tad atkausē)
  • 2 sarkanie sīpoli, sagriezti plānās ripās
  • 4 vārītas olas, katra sagriezta 4 daivās

Mērcei:

  • 2/3 paciņas majonēzes
  • 2 ēdamk. pilngraudu sinepju (franču sinepes, jo krievu būs par stipru!)
  • 2 ēdamk. galda mārrutku
  • 1 tējk. cukura
  • daži zariņi diļļu
  • sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Jaunos kartupeļus nomazgā un kārtīgi noberž ar rupju cimdu (tā, lai pie mizas nepaliktu nekādi netīrumi). Vāra sālsūdenī, līdz kartupeļi mīksti, bet vēl nejūk ārā. Atdzesē. Sagriež palielos kumosa lieluma gabalos.
  2. Zaļos zirnīšus liek vārošā ūdenī un vāra 3-4 minūtes.
  3. Pagatavo mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
  4. Salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa. Gatavs!

Variācijas:

  • Zaļos zirnīšus var aizstāt ar konservētajiem zirņiem burciņās.
  • Sarkanā sīpola vietā var ņemt svaigu sīpollokus vai balto sīpolu.
  • Pilngraudu sinepju vietā var likt parastās sinepes.

jauno kartupeļu salāti - 18

Iedvesma: Dash

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Salāti Tagged With: Kartupeļi, Majonēze, Mārrutki, Piedevas gaļas ēdieniem, Sinepes, Sīpols, Vasara, Zaļie zirnīši

« Sarkanie sīpoli ātrajā marinādē
Kokospiena un zemeņu saldējums (vegāniskais) »

Comments

  1. Karīna says

    16 augusta, 2013 at 13:11

    Izmēģināju. Jāsaka, ka ļoti vienkārši pagatavojami un gardi salāti. Ar saldētiem zirnīšiem garša bija dīvaina, taču konservētie- super.

    Atbildēt
    • Linda says

      18 augusta, 2013 at 21:20

      Prieks, ka patika! P.S. Man atkal tieši ar svaigajiem zirņiem garšoja labāk.

      Atbildēt
  2. Ieva says

    19 aprīļa, 2015 at 00:02

    Pagatavoju šovakar. Majonēzes vietā izmantoju olīveļļu un franču sinepes ar sinepju graudiņiem.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      19 aprīļa, 2015 at 00:03

      Bija gardi?

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...