Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jauno kartupeļu salāti

June 24, 2013 4 Comments

jauno kartupeļu salāti - 01

Jāņi man vienmēr asociējas ar laiku, kad parādās pirmie jaunie kartupeļi! Šos pirmos eksemplārus gribas baudīt īpašos veidos – vislabāk vienkārši uzvārītus kopā ar dillītēm. Bet ja neapēdas visi uzvārītie siltā veidā, tad var gatavot salātus. Vienu kartupeļu salātu recepti blogā jau esmu publicējusi, šī būs otrā un – vienkāršākā. Izejvielas, kas pieejamas katrā virtuvē bez īpašas piepūles. Sinepes un mārrutkus mērcei pielāgojiet pēc savas gaumes – vienam garšos maigāki salāti, citam – ar asumiņu.

Sastāvdaļas (5-7 personām):

  • 1 kg jauno kartupeļu – vēlams izvēlēties stingrus, nevis miltainus kartupeļus
  • 200 g zaļo zirnīšu (ja saldēti, tad atkausē)
  • 2 sarkanie sīpoli, sagriezti plānās ripās
  • 4 vārītas olas, katra sagriezta 4 daivās

Mērcei:

  • 2/3 paciņas majonēzes
  • 2 ēdamk. pilngraudu sinepju (franču sinepes, jo krievu būs par stipru!)
  • 2 ēdamk. galda mārrutku
  • 1 tējk. cukura
  • daži zariņi diļļu
  • sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Jaunos kartupeļus nomazgā un kārtīgi noberž ar rupju cimdu (tā, lai pie mizas nepaliktu nekādi netīrumi). Vāra sālsūdenī, līdz kartupeļi mīksti, bet vēl nejūk ārā. Atdzesē. Sagriež palielos kumosa lieluma gabalos.
  2. Zaļos zirnīšus liek vārošā ūdenī un vāra 3-4 minūtes.
  3. Pagatavo mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
  4. Salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa. Gatavs!

Variācijas:

  • Zaļos zirnīšus var aizstāt ar konservētajiem zirņiem burciņās.
  • Sarkanā sīpola vietā var ņemt svaigu sīpollokus vai balto sīpolu.
  • Pilngraudu sinepju vietā var likt parastās sinepes.

jauno kartupeļu salāti - 18

Iedvesma: Dash

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Salāti Tagged With: Kartupeļi, Majonēze, Mārrutki, Piedevas gaļas ēdieniem, Sinepes, Sīpols, Vasara, Zaļie zirnīši

« Sarkanie sīpoli ātrajā marinādē
Kokospiena un zemeņu saldējums (vegāniskais) »

Comments

  1. Karīna says

    August 16, 2013 at 13:11

    Izmēģināju. Jāsaka, ka ļoti vienkārši pagatavojami un gardi salāti. Ar saldētiem zirnīšiem garša bija dīvaina, taču konservētie- super.

    Reply
    • Linda says

      August 18, 2013 at 21:20

      Prieks, ka patika! P.S. Man atkal tieši ar svaigajiem zirņiem garšoja labāk.

      Reply
  2. Ieva says

    April 19, 2015 at 00:02

    Pagatavoju šovakar. Majonēzes vietā izmantoju olīveļļu un franču sinepes ar sinepju graudiņiem.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 19, 2015 at 00:03

      Bija gardi?

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in