Tomātu salāti ar mocarellu pilnīgi noteikti ir mani mīļākie vasaras salāti – tie ir vienkārši pagatavojami, svaigi un neatstāj vēderā smaguma sajūtu. Kā jau mīļākajiem salātiem, esmu radījusi tiem vairākas versijas – ar olīvām, ar svaigi gatavotu pesto, saspiestiem ķiplokiem utt. Šoreiz piedāvāju papildinātu klasisko insalata caprese versiju – ar olīvām.
Izejvielas (4 personām kā uzkoda):
- 4 lieli tomāti
- 3 mocarella bumbiņas
- sauja melno olīvu bez kauliņiem
- sauja ar bazilika lapiņām
- 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
- 1 ēdamk. balzāmetiķa (ja vēlas saldumiņu, tad var izmantot balzāmetiķa sīrupu)
- pipari un sāls
Gatavošana
- Mocarellas bumbiņas un tomātus sagriež vienāda biezuma šķēlītēs. Kārto uz šķīvja.
- Pārlej ar eļļu un balzāmetiķi. Virsū kārto olīvas un bazilika lapiņas. Pārber ar svaigi maltiem pipariem un sāli.
Atbildēt