Ieraksts tapis sadarbībā ar ‘Dansukker’
Vienmēr ar prieku izmēģinu jaunus kulināros produktus – tas palīdz iepazīt jaunus gatavošanas veidus, kā arī ļauj atklāt vēl neiepazītas garšas. Pirms kāda laika ar mani sazinājās ‘Dansukker’ pārstāvji, piedāvājot pamēģināt viņu produkciju.
Lielākais atklājums produktu klāstā man noteikti bija želejas cukurs ‘Multi’ – ar tā palīdzību vairāku saldo ēdienu pagatavošana kļūst daudz vienkāršāka un ātrāka. Produkts aizstāj cukuru un želatīnu – atkrīt želatīna briedināšana, kausēšana utt. Galaprodukta, šajā gadījumā – panna cottas konsistence mani patīkami pārsteidza: ne par mīkstu, ne par cietu. Noteikti vēl mēģināšu šo produktu izmantot citās desertu receptēs.
Gatavošanā izmantoju arī Dansukker vaniļas cukuru – tā sastāvā izmantota arī dabiskā vaniļa (melnie graudiņi ir labi saskatāmi!), kas ir ‘uzlabojums’, salīdzinot ar sintētiskajiem vaniļas cukuriem un labs ekonomiskais kompromiss gadījumiem, kad nav vēlēšanās vai varēšanas izmantot vaniļas pāksti vai pašu gatavotu vaniļas cukuru. Iepakojums turklāt ir gana liels, lai produktu pareizi glabājot (cieši noslēgtā traukā), tā pietiktu ilgam laikam. Turklāt cena par produkta gramu, salīdzinot ar mazajām paciņām, ir krietni vien pievilcīgāka.
Izejvielas (4 pers):
- 200 ml kokospiena
- 200 ml saldā krējuma
- 100 g želejas cukura ‘Multi’
- 1.5 tējk. Dansukker vaniļas cukura
- mērcei – 200 g avenes plus 2 tējk. cukura
Gatavošana:
- Želejas cukuru sajauc ar kokosriekstu pienu un saldo krējumu, pievieno vaniļas cukuru.
- Masu liek uz uguns, sagaida pirmo burbuli, un ļauj visam vārīties 30 sekundes uz mazas liesmas, nepārtraukti maisot.
- Salej 4 trauciņos un liek ledusskapī atdzēties un sastingt.
- Aveņu mērci pagatavo, ogas sablendējot ar cukuru. Atdzesē.
- Pirms pasniegšanas panna cottu pārlej ar aveņu mērci.
Vairianti:
- Kokospienu var aizstāt ar saldo krējumu. Un otrādi – saldo krējumu var aizstāt ar kokospienu.
- Cukuru var aizstāt ar kļavu vai agaves sīrupu, vai medu. Ja neizmantojam cukuru ‘Multi’, tad jāpievieno želatīns.
- Ogu mērcei var izmantot jebkuras ogas pēc sirds patikas! Avenes var izberzt caur sietu viendabīgākam rezultātam.
- Vaniļas cukura vietā var ņemt vaniļas pāksti vai vaniļas esenci.
happynorelle says
Noteikti izmēģināšu :)
Linda says
Gaidīšu atsauksmi, lai izdodas!
Everita says
Man jau siekala saskrēja…
Linda says
Tad tik jāķeras pie gatavošanas ;)
zuze says
ir iespeja cukuru aizvietot ar ko citu?
Linda says
Cukuru, ja nav vēlēšanās, pievienot nav obligāti. Ja tomēr vajag saldumiņu, tad cukuru var aizstāt ar medu, kļavu vai agaves sīrupu. Ja nepievieno Multi cukuru, tad vajadzēs atsevišķi likt arī želatīnu.
Paldies par atgādinājumu – recepti papildināju ar gatavošanas variantiem!
Linda says
Lai man piedod Dansukker, es biju iedvesmota, bet sabojāju visu, jo manai gaumei ir daudz par saldu. Ja vēlas gatavot ar kādu niansētu garšu, cukurs visu noēd. Tas vienmēr ir risks ar produktiem divi vienā.
Linda says
Tev nu tur taisnība – cukura daudzums tik tiešām ir gaumes jautājums! Pati nemīlu pārsaldinātu ēdienu. Ja šajā gadījumā panna cotta rezultātā liekas par saldu, tad var mēģināt situāciju labot, ogu mērcei nepievienojot cukuru.
Kristīne says
Sanāca ļoti garda, un salda Panna cotta :) Paldies par receptīti, to ir tik vienkārši pagatavot!