Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokospiena panna cotta ar aveņu mērci

30 jūlija, 2013 9 komentāru

Vaniļas panna cotta - 30

Ieraksts tapis sadarbībā ar ‘Dansukker’

Vienmēr ar prieku izmēģinu jaunus kulināros produktus – tas palīdz iepazīt jaunus gatavošanas veidus, kā arī ļauj atklāt vēl neiepazītas garšas. Pirms kāda laika ar mani sazinājās ‘Dansukker’ pārstāvji, piedāvājot pamēģināt viņu produkciju.

Lielākais atklājums produktu klāstā man noteikti bija želejas cukurs ‘Multi’ – ar tā palīdzību vairāku saldo ēdienu pagatavošana kļūst daudz vienkāršāka un ātrāka. Produkts aizstāj cukuru un želatīnu – atkrīt želatīna briedināšana, kausēšana utt.  Galaprodukta, šajā gadījumā – panna cottas konsistence mani patīkami pārsteidza: ne par mīkstu, ne par cietu. Noteikti vēl mēģināšu šo produktu izmantot citās desertu receptēs.Vaniļas panna cotta - 37

Gatavošanā izmantoju arī Dansukker vaniļas cukuru – tā sastāvā izmantota arī dabiskā vaniļa (melnie graudiņi ir labi saskatāmi!), kas ir ‘uzlabojums’, salīdzinot ar sintētiskajiem vaniļas cukuriem un labs ekonomiskais kompromiss gadījumiem, kad nav vēlēšanās vai varēšanas izmantot vaniļas pāksti vai pašu gatavotu vaniļas cukuru. Iepakojums turklāt ir gana liels, lai produktu pareizi glabājot (cieši noslēgtā traukā), tā pietiktu ilgam laikam. Turklāt cena par produkta gramu, salīdzinot ar mazajām paciņām, ir krietni vien pievilcīgāka. 

Izejvielas (4 pers):

  • 200 ml kokospiena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g želejas cukura ‘Multi’
  • 1.5 tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • mērcei – 200 g avenes plus 2 tējk. cukura

Gatavošana:

  1. Želejas cukuru sajauc ar kokosriekstu pienu un saldo krējumu, pievieno vaniļas cukuru.
  2. Masu liek uz uguns, sagaida pirmo burbuli, un ļauj visam vārīties 30 sekundes uz mazas liesmas, nepārtraukti maisot.
  3. Salej 4 trauciņos un liek ledusskapī atdzēties un sastingt.
  4. Aveņu mērci pagatavo, ogas sablendējot ar cukuru. Atdzesē.
  5. Pirms pasniegšanas panna cottu pārlej ar aveņu mērci.

 

Vairianti:

  • Kokospienu var aizstāt ar saldo krējumu. Un otrādi – saldo krējumu var aizstāt ar kokospienu.
  • Cukuru var aizstāt ar kļavu vai agaves sīrupu, vai medu. Ja neizmantojam cukuru ‘Multi’, tad jāpievieno želatīns.
  • Ogu mērcei var izmantot jebkuras ogas pēc sirds patikas! Avenes var izberzt caur sietu viendabīgākam rezultātam.
  • Vaniļas cukura vietā var ņemt vaniļas pāksti vai vaniļas esenci.

Filed Under: Deserti Tagged With: Avenes, Itālijas virtuve, Ogas, Saldais krējums, Vasara

« Siltie gaileņu salāti ar sviesta pupiņām
Koftas ar jaunajiem sakņu dārzeņiem »

Comments

  1. happynorelle says

    30 jūlija, 2013 at 14:40

    Noteikti izmēģināšu :)

    Atbildēt
    • Linda says

      30 jūlija, 2013 at 15:00

      Gaidīšu atsauksmi, lai izdodas!

      Atbildēt
  2. Everita says

    30 jūlija, 2013 at 15:04

    Man jau siekala saskrēja…

    Atbildēt
    • Linda says

      30 jūlija, 2013 at 21:16

      Tad tik jāķeras pie gatavošanas ;)

      Atbildēt
  3. zuze says

    30 jūlija, 2013 at 16:17

    ir iespeja cukuru aizvietot ar ko citu?

    Atbildēt
    • Linda says

      30 jūlija, 2013 at 21:21

      Cukuru, ja nav vēlēšanās, pievienot nav obligāti. Ja tomēr vajag saldumiņu, tad cukuru var aizstāt ar medu, kļavu vai agaves sīrupu. Ja nepievieno Multi cukuru, tad vajadzēs atsevišķi likt arī želatīnu.

      Paldies par atgādinājumu – recepti papildināju ar gatavošanas variantiem!

      Atbildēt
  4. Linda says

    5 augusta, 2013 at 13:14

    Lai man piedod Dansukker, es biju iedvesmota, bet sabojāju visu, jo manai gaumei ir daudz par saldu. Ja vēlas gatavot ar kādu niansētu garšu, cukurs visu noēd. Tas vienmēr ir risks ar produktiem divi vienā.

    Atbildēt
    • Linda says

      5 augusta, 2013 at 13:32

      Tev nu tur taisnība – cukura daudzums tik tiešām ir gaumes jautājums! Pati nemīlu pārsaldinātu ēdienu. Ja šajā gadījumā panna cotta rezultātā liekas par saldu, tad var mēģināt situāciju labot, ogu mērcei nepievienojot cukuru.

      Atbildēt
  5. Kristīne says

    16 aprīļa, 2015 at 16:56

    Sanāca ļoti garda, un salda Panna cotta :) Paldies par receptīti, to ir tik vienkārši pagatavot!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...