Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Koftas ar jaunajiem sakņu dārzeņiem

7 augusta, 2013 1 Comment

Koftas ar jaunajiem dārzeņiem - 04

Pirmkārt, jau galvenais jautājums – kas ir kofta? Atbilde vienkārša – vēl viens garšīgs veids, kā izmantot malto gaļu! Ja skatāmies dziļāk, tad koftas pirmsākumi meklējami Tuvajos austrumos. Tas ir šī reģiona ‘viltotais zaķis’. Viegli pagatavojams, šajā receptē – gana labi izskatās, lai būtu pasniedzams arī viesiem. Piedevās – tikko no dārza nākuši dārzeņi un pētersīļu pesto.

Izejvielas (4 pers):

Koftām:

  • 600 g maltās gaļas (derēs gan liellopa, gan 50/50 ar cūkgaļu)
  • 1 vidēja izmēra burkāns
  • 2 mazi sīpoli
  • daži zariņi pētersīļu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 olas
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 3 ēdamk. rīvmaizes
  • 1 ēdamk. kviešu miltu
  • 1 ēdamk. kartupeļu miltu
  • sāls pēc garšas
  • 6 garie koka iesmiņi

Dārzeņiem:

  • 8 kartupeļi
  • 4 mazas sarkanās bietes
  • 4 vidēja izmēra burkāni
  • pāris zariņi rozmarīna
  • sāls pēc garšas

Pesto:

  • buntīte pētersīļu
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 2 ēdamk. mandeļu miltu vai grauzdētu ciedru riekstu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Ūdenī uz pusstundu mērcēties ieliek koka iesmiņus (tie piesūksies ar ūdeni un krāsnī nesāks degt). Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.
  2. Sagatavo dārzeņus cepšanai – nomizo un lielākos sagriež vairākās daļās. Jācenšas visus dārzeņus sagriezt aptuveni vienāda lieluma gabalos. Pievieno eļļu, rozmarīnu, sāli un izmaisa. Liek uz cepešpannas krāsnī un cep 45-60 minūtes (atkarīgs no dārzeņu izmēra).
  3. Blenderī sasmalcina (vai ar nazi ļoti sīki sasmalcina) sīpolu, burkānu, ķiploku, pētersīļus un eļļu. Masai jābūt viendabīgai, bet vēl joprojām ar maziem gabaliņiem. Iegūto masu kārtīgi sajauc ar malto gaļu, olu un kartupeļu un kviešu miltiem. Pievieno sāli. Ar mitrām rokām no gaļas veido 8 ovālas koftas (skat. fotogrāfiju), kurās pa vidu ievieto koka iesmiņu. Kārto uz cepešpannas. Cep 30-40 minūtes vai kamēr koftas izcepušās gatavas un no virspuses nedaudz zeltaini brūnas.
  4. Pētersīļu pesto pagatavo, blenderī sajaucot visas sastāvdaļas.
  5. Pasniedz, uz šķīvja kārtojot 2 koftas, dārzeņus un pārlej ar pesto.

Varianti:

  • Liellopa gaļu un cūkgaļu var aizvietot ar maltu jēra gaļu.
  • Rīvmaizes vietā var likt izmērcētu baltmaizi.
  • Burkānu var aizvietot ar kartupeli, bet tad nepievieno kartupeļu miltus.
  • Ja nav pieejami iesmiņi, no gaļas var veidot kotletes. Gan koftas, gan kotletes pēc izvēles var cept uz pannas vai cepeškrāsnī.
  • Pētersīļu vietā (gan gaļai, gan pesto) var pievienot dilles, koriandru/kinzu vai citus garšaugus pēc izvēles.
  • Dārzeņus var aizstāt ar jebkuriem sakņu dārzeņiem, kas garšo.
  • Pesto vietā var pasniegt skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu, kas sajaukts ar sasmalcinātu ķiploku.

Koftas ar jaunajiem dārzeņiem - 13

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Liellopa gaļas ēdieni Tagged With: Bez laktozes, Bietes, Burkāni, Kartupeļi, Malta gaļa, Pētersīļi, Vasara

« Kokospiena panna cotta ar aveņu mērci
Siltie gaileņu salāti ar bietēm »

Comments

  1. Aiva says

    2 augusta, 2016 at 16:15

    Ļoti garŝīgi! Ĝimenes locekļi bija sajŭsmā. Liels paldies par recepti! :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...