Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siltie gaileņu salāti ar bietēm

13 augusta, 2013 Leave a Comment

Siltie gaileņu salāti ar jaunajām bietēm - 16

Šie salāti blogā jau ir otrie siltie salāti ar gailenēm – pirmajos tandēmā bija sviesta pupiņas, bet šoreiz galvenajā lomā – mīkstas un siltas jaunās vārītās bietes. Salāti derēs veģetāriešiem un garšos visiem, kam patīk vienkāršas, ‘nesamocītas’ garšas un daudz daudz dārzeņu uz šķīvja.

Izejvielas (4 pers):

  • 600 g gailenes, notīrītas
  • 1 tējk.cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 mazāki vai 1 liels sīpols, sagriezts palielos gabalos
  • 1 mazs cukini, sagriezts plānās ripiņās
  • 2 vidēja izmēra bietes
  • 1 selerijas kāts, sagriezts ļoti plānās šķēlītēs
  • 200 g ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
  • mērcei – 2 ēdamk.olīveļļas, 2 ķiploka daiviņas, 1 tējk. citrona sulas
  • pārbēršanai, ja ir – dīgsti (es ņēmu koriandra/kinzas dīgstus) vai garšaugi

Gatavošana:

  1. Vāra bietes, kamēr tās ir mīkstas (vārīšanas ilgums atkarīgs no bietes diametra).
  2. Uzkarsētā eļļā uz pannas 1 minūti cep sīpolu gabalus, pievieno sāli un cukuru. Tad liek klāt gailenes un sagaida, kamēr no gailenēm sāk izdalīties ‘sula’. Cep vēl 2 minūtes. Liek klāt cukini šķēlītes, apmaisa un cep uz mazas liesmas vēl 1 minūti.
  3. Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un citrona sulu.
  4. Vēl siltas bietes sagriež šķēlītēs. Liek uz šķīvjiem, kārtojot kopā ar cepto sēņu masu, tomātiem un seleriju. Pārlej ar mērci. Ja vēlas, beigās salātus pārkaisa ar dīgstiem vai zaļumiem.

Varianti:

  • Gaļas mīlētāji salātiem var pievienot mazos gabaliņos apceptu bekonu vai žāvētu gaļiņu.
  • Ja nav vēlēšanās gatavot un pievienot mērci atsevišķi, ceptajai sēņu masai cepšanas beigu posmā pievieno saldo krējumu.
  • Seleriju var aizvietot ar gurķi vai skābu ābolu.
  • Mērcei var izmantot garšaugu pesto.

Siltie gaileņu salāti ar jaunajām bietēm - 15

Filed Under: Salāti Tagged With: Bez laktozes, Cukīni, Gailenes, Ķiršu tomāti, Sarkanās bietes, Selerija, Sēnes, Tomāti, Vasara, Veģetāri

« Koftas ar jaunajiem sakņu dārzeņiem
Melleņu un kokosriekstu kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...