Vispirms jau – Laimīgu, veiksmīgu un jaunām garšām pilnu 2014.gadu!
Žāvēta vista ir viens no tiem ēdieniem, kas Latvijā diezgan bieži tiek celts svētku galdā. Varbūt ne īpaši veselīgs, bet gards gan. Šo salātu ideja tapa brīdī, kad bija jāizmanto no jau nosvinētiem svētkiem pāri palikusi vista – tie sanāca tik gardi, ka turpināju tos gatavot atkal un atkal. Viegli paņemami līdzi, ja jādodas ciemos. Vienvārdsakot – universāli salāti.
Sastāvdaļas (lielai salāti bļodai):
- puse salātu galviņas
- viens vidējs garais gurķis, nomizots
- 200 g ķiršu tomātiņu
- 2 puravu kāti, baltā daļa sagriezta ļoti plānās ripiņās
- 2 avokado, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
- 1 žāvēta vistas krūtiņa, apt. 500 g (var ņemt arī citu vistas daļu, bez kauliem un ādas)
- pasniegšanai, ja ir – dīgsti (man bija cukurzirņu dīgsti)
- Mērcei – puse paciņas majonēzes, 2 ēdamk. franču sinepes (es ņēmu pilngraudu), 1 ēdamk. medus), 2 ēdamk. ūdens, sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Salāti galviņu sagriež sloksnītēs. Gurķi sagriež plānās ripiņās. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm. Vistas krūtiņai noņem ādu un sagriež plānās šķēlītēs.
- Bļodā sajauc salātus, tomātus, gurķus, puravus, avokado gabaliņus. Liek ne īpaši dziļā šķīvī. Pa virsu kārto vistas šķēlītes.
- Gatavo mērci, sajaucot bļodiņā visas sastāvdaļas. Pasniedz atsevišķi no salātiem, lai katrs ēdājs varētu izvēlēties, cik mērces likt uz sava šķīvja!
Atbildēt