Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siltie čili vistas salāti

January 14, 2014 4 Comments

Siltie vistas salati Azijas gaume - 27

Salāti, kas noteikti ies pie sirds tiem, kam tuvas Āzijas garšas – čili, ķiploks un sezams. Pārējās izejvielas mūsu platuma grādiem diezgan parastas un nav tālu jāmeklē. Ideāli vieglie salāti pusdienām, ja ir saglabājusies vistas gaļa no vistas cepeša, atliek to vien uzsildīt. 

Sastāvdaļas (2 personām):

  • 1 vistas paliela fileja vai 300 g vistas cepeša gaļas
  • eļļa cepšanai
  • 2 ēdamk. saldā čili mērce
  • 1 ēdamk. sojas mērces
  • puse garā gurķa, nomizots
  • 1 paprika
  • 1 avokado
  • puse salātātgalviņas
  • nedaudz svaigs koriandrs (es ņēmu saldētu)
  • 1 ēdamk. rīsu etiķis (derēs arī baltvīna etiķis)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sezama sēkliņas pārbēršanai

Gatavošana:

  1. Ja ņem svaigu vistas fileju, to sagriež kumosa lieluma gabaliņos un uzkarsētā eļļā uz pannas apcep. Ja izmanto jau ceptu vistu, vistas gabaliņus uz pannas uzkarsētā eļļā uzsilda. Cepšanas beigās pievieno čili mērci un sojas mērci, maisot pacep vēl 1 minūti.
  2. Gabaliņos sagriež papriku, avokado, gurķi un salātgalviņu. Sajauc kopā bļodā ar rīsu etiķi un ķiploku, kas izspiests caur ķiplokspiedi.
  3. Kārto uz šķīvja, apakšā liekot dārzeņus un pa virsu – vistu. Pārber ar sezama sēkliņām, pasniedz kamēr vista vēl ir silta.

Siltie vistas salati Azijas gaume - 24

Filed Under: Dažādi, Putnu gaļas ēdieni, Salāti Tagged With: Avokado, Āzijas virtuve, Čili, Paprika, Sezama sēkliņas, Vistas ēdieni, Ziema

« Skābā krējuma kūka
Piparkūku-jogurta deserts ar svaigām avenēm »

Comments

  1. Ilze says

    January 15, 2014 at 13:36

    Avakado? Vai tas jāliek visur

    Reply
    • Linda says

      January 15, 2014 at 14:03

      Katru salātu sastāvdaļas ir brīvi variējamas pēc ēdāju gaumes – ja negaršo avokado, var likt citus dārzeņus, lapas, dīgstus utt. Varianti ir bezgalīgi! Man pašai avokado ļoti iet pie sirds – dēļ garšas un ‘veselīgajiem taukiem’.

      Reply
  2. Ilze says

    September 8, 2015 at 15:06

    Sveika!
    Paldies par garšīgajām recptēm.
    Jautājums – kādu saldo čili mērci iesaki? Pilns plaukts un
    garšas katrai savādākas :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      September 12, 2015 at 22:17

      Izmantoju “Santa Maria” parasti.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in