Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepti puķkāposti ar cieto sieru un jogurta mērci

1 aprīļa, 2014 Leave a Comment

Cepti pukkāposti ar  cieto sieru - 70

Puķkāposts ir ļoti pateicīgs dārzenis – to var cept, vārīt, sautēt, ēst svaigu. Atkarībā no tā, kādu rezultātu vēlamies sasniegt. Ja plāns ir pagavot sātīgu, bet pavasarīgi vieglu maltīti, iesaku puķkāpostu cept krāsnī kopā ar olīveļļu un garšvielām. Šī ēdiena īpašā sastāvdaļa ir cietais siers – es izmantoju Džiugas 18 mēnešu izturēto sieru, kam ir pietiekami piesātināta garša un aromāts. Savukārt jogurta mērci padarīs interesantāku tai pievienotie karamelizētie sīpoli.

Izejvielas (2 porcijām):

  • 600 g svaiga puķkāposta

  • 1 tējk. žāvētas raudenes

  • 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas

  • sāls pēc garšas

  • svaigi malti melnie pipari

  • 40 g cietā siera (18 mēnešu izturētais Džiugas siers), sarīvēts uz smalkās rīves

  • dīgsti vai gabaliņos sagriezti sīpolloki pārbēršanai

Jogurta mērcei:

  • 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos

  • 1 ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlītēs

  • eļļa cepšanai

  • 1 tējk. cukura
  • 100 ml bezpiedevu vai grieķu jogurta

  • 1 ēdamk. franču sinepju

  • sāls pēc garšas

Gatavošan

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 190C.

  2. Puķkāpostu sadala 2-3 cm lielos gabaliņos. Liek cepamtraukā, pārslaka ar olīveļļu, pievieno žāvēto raudeni, piparus un sāli. Izmaisa.

  3. Liek cepties krāsnī uz 20 minūtēm. Puķkāposta gabaliņus pārber ar rīvēto sieru un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 5 minūtēm vai kamēr puķkāposts ir izcepies mīksts. Pasniedz siltu kopā ar jogurta mērci.

  4. Mērces pagatavošana: uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, kamēr kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un cukuru, pacep vēl 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Trauciņā sajauc jogurtu kopā ar sinepēm, pievieno sāli pēc garšas. Iemaisa apceptos sīpolus un ķiploku. Dekorē ar dīgstiem vai gabaliņos sagrieztiem sīpollokiem.

 Cepti pukkāposti ar  cieto sieru - 26

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Ātri un vienkārši, Bezpiedevu jogurts, Dīgsti, Puķkāposts, Sīpoli, Veģetāri

« Garneļu un mango salāti ar sojas-laima mērci
Aukstā biešu zupa »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...