Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Glazēts viltotais zaķis

3 maija, 2014 Leave a Comment

Viltotais zakis - 08Viltotais zaķis ir latviešu kulinārijas klasika. Mani vienmēr saista klasisko ēdienu ‘uzlabošana’ – šoreiz zaķīti noglazēju ar pasaldu lipīgu mērci, kas garšoja vienkārši lieliski. Laika gaitā esmu izmēģinājusi vairākas glazūras un to sastāvdaļas. Domāju, ka eksperimentējot un garšojot arī jūs atradīsiet savu ideālo garšu un sastāvdaļu kombināciju.

Zinu, ka viltoto zaķi var cept vienkārši izveidojot klaipiņa formu uz cepešpannas, bet es par ērtāku veidu esmu atzinusi cepšanu garenajā kēksa formā – patiesībā tādas man ir divas, jo parasti cepu divus zaķus vienlaicīgi (viens no tiem iet saldētavā).

Izejvielas:

  • 1.3 kg labas kvalitātes maltās gaļas (es vienmēr tirgū pie savas cūkgaļas pārdevējas izvēlos piemērotāko gabalu un palūdzu, lai samaļ)
  • 2 olas  
  • 50 g rīvmaizes
  • garšvielas – es parasti izvēlos Provansas garšvielu maisījumu, fenheļa sēklas, sāli un svaigi maltus melnos piparus;
  • 1 liels burkāns, nomizots un sarīvēts uz rupjās sakņu rīves
  • 1 liels sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
  • eļļa dārzeņu cepšanai
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • šķipsniņa sāls

Glazūrai:

  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 1 ēdamk. brūnā cukura vai zeltainā cukura sīrupa (esmu izmantojusi arī medu un agaves sīrupu)
  • 1 ēdamk. pilngraudu sinepju (var iztikt bez)
  • 2 ēdamk. kečupa (vislabāk mājās gatavota)

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.
  2.  Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno cukuru un sāli, pacep vēl 1 minūti. Beigās pievieno rīvētos burkānus un visu maisot cep vēl 3-4 minūtes.
  3. Gatavo glazūru – visas sastāvdaļas sajauc bļodiņā un noliek malā.
  4. Gatavo viltoto zaķi – lielā bļodā liek malto gaļu, olas, rīvmaizi, garšvielas un sāli. Pievieno apceptos dārzeņus. Visu kārtīgi samaisa un ar rokām izmīca, lai būtu vienmērīgs gaļas un dārzeņu izvietojums. Iegūto masu liek garenajā kēksa formā vai arī ar rokām veido garenu klaipiņa formu. Pārklāj ar alumīnija foliju. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes, tad foliju noņem. Pārsmērē ar pirmo glazūras porciju (mazo pusi no glazūras). Turpina cept vēl 40 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārsmērē ar atlikušo glazūru. Var vēl nedaudz atstāt pēdējai, trešajai glazēšanas kārtai pēc izņemšanas no krāsns.

 

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Latvijas virtuve, Malta gaļa

« Svaigēdāju šokolādes “siera” kūciņas (vai kūka)
Spināti ar auna zirņiem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...