Šis ir pavisam vienkāršs ēdiens, ko gatavoju kā piedevu vistiņai darba dienu pusdienām – jo ātri, vienkārši un veselīgi. Ātri, ja ir jau izvārīti zirņi vai ja izmanto gatavos zirņus no burciņām (kas, protams, nav tik veselīgi kā izvārīt pašam, bet ne vienmēr sanāk laicīga plānošana, zirņus iemērcot iepriekšējā vakarā). Tagad tirgū ir parādījušies vietējie spināti, līdz ar to ir īstais laiks tos izmantot zaļajos kokteiļos un piedevās otrajiem ēdieniem!
Izejvielas (2 personām kā piedeva otrajam ēdienam):
- 300-400 g svaigu spinātu
- 2 saujas izvārītu auna (turku) zirņu
- 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
- eļļa cepšanai
- nedaudz balzāmetiķa krēma
Gatavošana:
Uz pannas uzkarsētā eļļā uz zemas uguns apcep ķiploka šķēlītes (apm. 2 minūtes, lai nesāk kļūt brūnas). Pievienot spinātu lapas – lielākās var sagriezt divās trijās daļās. Nepārtraukti maisot cep, kamēr spinātu lapas sāk plakt un kļūt mīkstas un spilgti tumši zaļas. Kad plakšanas process sācies, uzreiz pievieno turku zirņus un maisot pacep vēl 1 minūti. Svarīgi notrāpīt šo sarpstadiju zirņu pievienošanai, jo tad spināti nepārcepas un zirņi paspēj uzsilt. Pasniedzot pārlej ar balzāmetiķa krēmu.
Varianti:
- Zirņus varam aizvietot ar ceptām sēnēm.
- Lai šo padarītu par otro ēdienu, varam pievienot karijā apceptus vistas vai tofu gabaliņus.
- Pirms ķiploku cepšanas uz pannas varam apcept sīpola gabalus, līdz tas caurspīdīgs, pievienojot pusi tējkkarotes cukura (karamelizēšanai).
Antra says
Es šo kombinācju gatavoju pa ajūrvēdas modei ar saldo krējumu, kurkumu un kitchen king. Tas ir kārtīgs pamatēdiens, gaļu neprasās.