Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānu un melleņu mafini

22 septembra, 2014 1 Comment

Pēdējā laikā sanācis pirmdienās publicēt gandrīz vai tikai “saldās receptes” – un šī pirmdiena nebūs izņēmums. Patiesībā šie melleņu un banānu mafini nemaz nebija tik saldi, tādēļ lielākiem kārumniekiem iesaku pievienot vēl vismaz 50 gramus cukura. Brokastīs, protams, mafinus baudot ar tēju vai kafiju,

saldums neprasās. Salīdzinoši veselīga mafinu recepte, kurā var izmantot saldētas ogas un domāju, ka izdosies lieliski arī ar žāvētiem augļiem vai ogām.

Sastāvdaļas:

  • 300 grami miltu ar pievienotu cepamo pulveri
  • 1.5 tējkarotes dzeramās sodas
  • 100 grami gaišā muskavado cukura (vai 150 grami, ja mafinus vēlas nedaudz saldākus)
  • 50 grami auzu pārslu plus vēl nedaudz dekorēšanai
  • 2 vidēja lieluma banāni, pēc iespējas gatavāki
  • 185 ml paniņu, kefīra vai jogurta
  • 5 ēdamk. olīveļļas
  • 2 olu baltumi
  • 150 grami melleņu

Gatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C grādiem (ventilatora režīmā līdz 160 grādiem). Ietauko vai izklāj ar mafinu papīrīšiem 12-vietīgo mafinu pannu. Lielā bļodā ieber miltus un sodu. Atliekot malā 1 ēdamkaroti cukura, visu pārējo cukuru sajauc ar miltiem un auzu pārslām.

2. Citā bļodā ar dakšu saspaida banānus (es izmantoju blenderi), kamēr iegūta diezgan viendabīga masa.
Saspaidītajos banānos iemaisa paniņas (vai kefīru vai jogurtu), eļļu un olu baltumus.

3. Miltu masu un šķidro maisījumu sajauc kopā ar koka karoti. Masa izskatīsies kunkuļaina, bet par to nevajag uztraukties un maisīt pārāk ilgi. Iecilā mellenes. Mafinu formiņas piepilda ar mīklu, pārkaisa ar auzu pārslām un malā atlikto cukuru.

4. Cep cepeškrāsnī 18-20 minūtes, kamēr mafini ir pacēlušies un kļuvuši skaisti zeltaini. Pēc izņemšanas no krāsms mafinus pirms izņemšanas no formītēm nedaudz atdzesē.

Iedvesma: BBC Good Food

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Auzu pārslas, Banāni, Mafini, Mellenes, Paniņas

« Vistas un rīsu zupa
Burkānu kapkeiki »

Comments

  1. Inga says

    27 jūlija, 2015 at 11:37

    Mafini izdevās garšīgi, taču cepšanas laiks sanāca vismaz 30-40 min

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023