Pēdējā laikā mūsmājās bieži tiek gatavota vista, jo pa laikam pasūtām īstas laimīgās lauku vistas – beidzot sapratu, ko nozīmē patiešām laba vistas gaļa… Reti, kad gatavoju recepti vairākas reizes, tādēļ šī ir laba iespēja izmēģināt jaunas vistu pagatavošanas receptes. Sinepju mērce tika atzīta par ļoti gardu un pietiekami vienkāršu, lai to pagatavotu darba dienas vakarā.
Ja nevēlas pievienot kukurūzas miltus, mērce ir jāpavāra 5 minūtes, reducējot to līdz nepieciešamai konsistencei.
Izejvielas:
- 6 vistas šķiņķīši vai 1 gabalos sadalīta vista (manējā bija paliela 3.4 kg, tādēļ filejas noliku malā un gatavoju citudien)
- eļļa cepšanai
- 3 sīpoli vai 6 šalotes sīpoli, nomizoti un sagriezti gabalos
- 4 burkāni, nomizoti un sagriezti gabalos
- 150 ml baltvīna
- 150 ml vistas buljona
- 2 lauru lapas
- 200 grami šampinjonu
- 2 ēdamk. kukurūzas miltu
- 50 ml saldā krējuma
- 2 ēdamk. pilngraudu sinepju
- 1 tējk. cukura
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Uz pannas uzkarsētā eļļā uz palielas uguns apcep vistas gabalus tā, lai uz gaļas izveidotos zeltaina “garoziņa”.
- Ja dārzeņus pasniegšanas brīdī vēlas pavisam mīkstus, vistu no pannas noņem un liek sīpolu un burkānu gabalus un apcep 5 minūtes. Ja dārzeņus vēlas nedaudz “al dente”, šo soli izlaiž.
- Cepešpannas apakšā kārto dārzeņus, pa virsu liek vistas gabalus. Pārlej ar vīnu un buljonu. Pieliek lauru lapas. Cep 50 minūtes – 1 stundai atkarībā no vistas lieluma. 10 minūtes pirms cepšanas beigām pa virsu vistai liek šampjonus un pārklāj ar foliju.
- Cepešpannu ņem ārā no krāsns. Uzlej sulas no cepešapnnas, saldo krējumu un iemaisa sinepes. Iesijā kukurūzas miltus. Sagaida pirmo burbuli un pavāra, visu laiku nepārtraukti maisot. Mērce sabiezēs.
- Pasniedz, šķīvja apakšā liekot dārzeņus, tad vistu, pārlej visu ar sinepju mērci.
Izklausās ļoti garšīgi! Būs jāmēģina!
Gaidīšu atsauksmi!