Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepta vista ar krēmīgo sinepju mērci

15 oktobra, 2014 2 komentāru

Pēdējā laikā mūsmājās bieži tiek gatavota vista, jo pa laikam pasūtām īstas laimīgās lauku vistas – beidzot sapratu, ko nozīmē patiešām laba vistas gaļa… Reti, kad gatavoju recepti vairākas reizes, tādēļ šī ir laba iespēja izmēģināt jaunas vistu pagatavošanas receptes. Sinepju mērce tika atzīta par ļoti gardu un pietiekami vienkāršu, lai to pagatavotu darba dienas vakarā.

Ja nevēlas pievienot kukurūzas miltus, mērce ir jāpavāra 5 minūtes, reducējot to līdz nepieciešamai konsistencei.

Izejvielas:

  • 6 vistas šķiņķīši vai 1 gabalos sadalīta vista (manējā bija paliela 3.4 kg, tādēļ filejas noliku malā un gatavoju citudien)
  • eļļa cepšanai
  • 3 sīpoli vai 6 šalotes sīpoli, nomizoti un sagriezti gabalos
  • 4 burkāni, nomizoti un sagriezti gabalos
  • 150 ml baltvīna
  • 150 ml vistas buljona
  • 2 lauru lapas
  • 200 grami šampinjonu
  • 2 ēdamk. kukurūzas miltu
  • 50 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamk. pilngraudu sinepju
  • 1 tējk. cukura

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā uz palielas uguns apcep vistas gabalus tā, lai uz gaļas izveidotos zeltaina “garoziņa”.
  3. Ja dārzeņus pasniegšanas brīdī vēlas pavisam mīkstus, vistu no pannas noņem un liek sīpolu un burkānu gabalus un apcep 5 minūtes. Ja dārzeņus vēlas nedaudz “al dente”, šo soli izlaiž.
  4. Cepešpannas apakšā kārto dārzeņus, pa virsu liek vistas gabalus. Pārlej ar vīnu un buljonu. Pieliek lauru lapas. Cep 50 minūtes – 1 stundai atkarībā no vistas lieluma. 10 minūtes pirms cepšanas beigām pa virsu vistai liek šampjonus un pārklāj ar foliju.
  5. Cepešpannu ņem ārā no krāsns. Uzlej sulas no cepešapnnas, saldo krējumu un iemaisa sinepes. Iesijā kukurūzas miltus. Sagaida pirmo burbuli un pavāra, visu laiku nepārtraukti maisot. Mērce sabiezēs.
  6. Pasniedz, šķīvja apakšā liekot dārzeņus, tad vistu, pārlej visu ar sinepju mērci.

Filed Under: Apskati Tagged With: Bez glutēna, Burkāni, Pilngraudu sinepes, Saldais krējums, Sīpoli, Vistas cepetis, Vistas ēdieni

« Cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Spageti ar ķiplokos ceptām garnelēm »

Comments

  1. Troya says

    4 aprīļa, 2016 at 13:29

    Izklausās ļoti garšīgi! Būs jāmēģina!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      4 aprīļa, 2016 at 13:30

      Gaidīšu atsauksmi!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023