Šis ir īsts gardēžu ēdiens, kad gribas sevi nedaudz palutināt – aromāts no ķiplokos ceptajām garnelēm, svaigums no ķirštomātiņiem un spinātiem. Pirmo reizi izmēģināju “Dobeles Dzirnavnieka” pilgraudu pastu – laba!
Sastāvdaļas (2 personām):
-
160 g “Dobeles Dzirnavnieka” pilngraudu spageti
-
sāls pēc garšas
-
1 ēdamk. eļļas cepšanai
-
30 grami sviesta
-
300 g svaigas vai atlaidinātas garneles, iztīrītas, bez galvām, bet ar astītēm
-
2 ķiploku daiviņas, notīrītas un sagrieztas plānās šķēlītēs
-
1 ēdamk. krēmsiera
-
1 sauja mazo spināta lapiņu
-
100 g ķirštomātiņu, pārgriezti uz pusēm
Gatavošana:
-
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber spageti ūdenī un vāra 7 minūtes al dente pastai un 9 minūtes pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni. Spageti liek bļodā un iemaisa krēmsieru, kamēr tas izkusis. Pievieno spinātu lapiņas, izmaisa.
-
Kamēr spageti vārās, uz pannas uzkarsē eļļu un sviestu. Tajā apcep ķiploku šķēlītes (aptuveni 2 minūtes uz mazas liesmas). Liek garneles un cep, kamēr tās gatavas. Pievieno sāli pēc garšas. Noņem no pannas un noliek malā.
-
Spageti kārto šķīvjos, pa virsu liekot ķirštomātiņus un garneles ar ķiplokiem.
Arleta says
Vai garnelēm jābūt tīrītām jēlām vai tīrītām vārītām? Veikalā atradu tikai tīrītas vārītas vai jēlas čaulā…
Linda Tellgrena says
Vislabāk ņemt nevārītas čaulā un pirms gatavošanas izlobīt.