Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepta vista ar safrāna rīsiem

28 oktobra, 2014 Leave a Comment

Kad aiz loga iestājies īsts rudens, laiks atcerēties par sildošajām garšvielām. Šajā gadījumā – safrānu!

Vista ar safrāna rīsiem ir aromātiska maltīte saules krāsā, kas ideāli piestāvēs ziemas darba dienu vakariem. Šādi pagatavota vista būs piemērota arī tiem, kuru ēdienkartē nedrīkst izmantot ne laktozi, ne glutēnu.

Sastāvdaļas (4 personām):

60 ml olīveļļas

6 vistu stilbiņi un 4 šķiņķīši ar kaulu

1 liels sarkanais sīpols, sagriezts gabalos

1 sarkanā paprika, sagriezta gabaliņos

1 ēdamk. cukura

3 tējk. saldās paprikas pulvera

400 ml konservētu tomātu, gabaliņos

250 grami gargraudu rīsu

puse tējk. malta safrāna vai 2 šķipsniņas safrāna stiebriņu

sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Uz pannas divās ēdamkartēs uzkarsētas eļļas strauji apcep vistas stilbus un šķiņķīšus, kamēr vistas āda kļūst viegli zeltaina. Noliek malā.

  2. Uguni nogriež zemāku un uz pannas uzkarsē atlikušo eļļu. Tajā apcep sīpola gabalus un paprikas gabaliņus (apmēram 3 minūtes). Pievieno paprikas pulveri un cep vēl pusminūti. Pievieno konservētos tomātus kopā ar sulu un sagaida pirmo burbuli.

  3. Safrānu aplej ar 20 ml vāroša ūdens un noliek malā uz 5 minūtēm.

  4. Katlā ielej ar 850 ml vāroša ūdens, pievieno apceptos dārzeņus, pieber rīsus un pievieno safrānu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kā pēdējos katlā liek apceptos vistas gabalus. Visu uzvāra, liek virsū vāku un uz vidēji zemas uguns sautē apmēram 20-25 minūtes. Šajā laikā rīsi uzsūks šķidrumu isu ūdeni un kļūs mīksti. Maisīt nevajadzētu. Pārbauda, vai rīsi izvārījušies un nogriež uguni. Uzliek vāku un ļauj visam “atpūsties” 3-4 minūtes. Pasniedz.

 

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bez glutēna, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Paprika, Rīsi, Safrns, Sīpols, Vistas ēdieni, Ziema

« Ķirbju kēkss ar valriekstiem
Glazētas cūkgaļas ribiņas »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023