Kad aiz loga iestājies īsts rudens, laiks atcerēties par sildošajām garšvielām. Šajā gadījumā – safrānu!
Vista ar safrāna rīsiem ir aromātiska maltīte saules krāsā, kas ideāli piestāvēs ziemas darba dienu vakariem. Šādi pagatavota vista būs piemērota arī tiem, kuru ēdienkartē nedrīkst izmantot ne laktozi, ne glutēnu.
Sastāvdaļas (4 personām):
60 ml olīveļļas
6 vistu stilbiņi un 4 šķiņķīši ar kaulu
1 liels sarkanais sīpols, sagriezts gabalos
1 sarkanā paprika, sagriezta gabaliņos
1 ēdamk. cukura
3 tējk. saldās paprikas pulvera
400 ml konservētu tomātu, gabaliņos
250 grami gargraudu rīsu
puse tējk. malta safrāna vai 2 šķipsniņas safrāna stiebriņu
sāls un pipari pēc garšas
Gatavošana:
-
Uz pannas divās ēdamkartēs uzkarsētas eļļas strauji apcep vistas stilbus un šķiņķīšus, kamēr vistas āda kļūst viegli zeltaina. Noliek malā.
-
Uguni nogriež zemāku un uz pannas uzkarsē atlikušo eļļu. Tajā apcep sīpola gabalus un paprikas gabaliņus (apmēram 3 minūtes). Pievieno paprikas pulveri un cep vēl pusminūti. Pievieno konservētos tomātus kopā ar sulu un sagaida pirmo burbuli.
-
Safrānu aplej ar 20 ml vāroša ūdens un noliek malā uz 5 minūtēm.
-
Katlā ielej ar 850 ml vāroša ūdens, pievieno apceptos dārzeņus, pieber rīsus un pievieno safrānu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kā pēdējos katlā liek apceptos vistas gabalus. Visu uzvāra, liek virsū vāku un uz vidēji zemas uguns sautē apmēram 20-25 minūtes. Šajā laikā rīsi uzsūks šķidrumu isu ūdeni un kļūs mīksti. Maisīt nevajadzētu. Pārbauda, vai rīsi izvārījušies un nogriež uguni. Uzliek vāku un ļauj visam “atpūsties” 3-4 minūtes. Pasniedz.
Atbildēt