Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepta vista ar safrāna rīsiem

October 28, 2014 Leave a Comment

Kad aiz loga iestājies īsts rudens, laiks atcerēties par sildošajām garšvielām. Šajā gadījumā – safrānu!

Vista ar safrāna rīsiem ir aromātiska maltīte saules krāsā, kas ideāli piestāvēs ziemas darba dienu vakariem. Šādi pagatavota vista būs piemērota arī tiem, kuru ēdienkartē nedrīkst izmantot ne laktozi, ne glutēnu.

Sastāvdaļas (4 personām):

60 ml olīveļļas

6 vistu stilbiņi un 4 šķiņķīši ar kaulu

1 liels sarkanais sīpols, sagriezts gabalos

1 sarkanā paprika, sagriezta gabaliņos

1 ēdamk. cukura

3 tējk. saldās paprikas pulvera

400 ml konservētu tomātu, gabaliņos

250 grami gargraudu rīsu

puse tējk. malta safrāna vai 2 šķipsniņas safrāna stiebriņu

sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Uz pannas divās ēdamkartēs uzkarsētas eļļas strauji apcep vistas stilbus un šķiņķīšus, kamēr vistas āda kļūst viegli zeltaina. Noliek malā.

  2. Uguni nogriež zemāku un uz pannas uzkarsē atlikušo eļļu. Tajā apcep sīpola gabalus un paprikas gabaliņus (apmēram 3 minūtes). Pievieno paprikas pulveri un cep vēl pusminūti. Pievieno konservētos tomātus kopā ar sulu un sagaida pirmo burbuli.

  3. Safrānu aplej ar 20 ml vāroša ūdens un noliek malā uz 5 minūtēm.

  4. Katlā ielej ar 850 ml vāroša ūdens, pievieno apceptos dārzeņus, pieber rīsus un pievieno safrānu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kā pēdējos katlā liek apceptos vistas gabalus. Visu uzvāra, liek virsū vāku un uz vidēji zemas uguns sautē apmēram 20-25 minūtes. Šajā laikā rīsi uzsūks šķidrumu isu ūdeni un kļūs mīksti. Maisīt nevajadzētu. Pārbauda, vai rīsi izvārījušies un nogriež uguni. Uzliek vāku un ļauj visam “atpūsties” 3-4 minūtes. Pasniedz.

 

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bez glutēna, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Paprika, Rīsi, Safrns, Sīpols, Vistas ēdieni, Ziema

« Ķirbju kēkss ar valriekstiem
Glazētas cūkgaļas ribiņas »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in