Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Glazētas cūkgaļas ribiņas

3 novembra, 2014 2 komentāru

Tuvojas visi tie gada svētki, kad galdā tiks likta cūkas gaļa, sutināti kāposti un kartupeļi… Cūkas cepetis ir klasika, bet varbūt šoreiz tā vietā pamēģināt pagatavot kādu interesantāku lopiņa gabalu? Vislabākās ribiņas ar daudz liesas gaļas pie kauliem var iegādāties Rīgas Centrāltirgus Gaļas paviljonā Jāņa Saukas (“Ādažu desu darbnīca”) stendā.

Šī recepte ribiņas padara sulīgas un ar izteiktu dūmakainu aromātu. Grila sezonā vislabāk būs cept svaigā gaisā, bet arī gatavotām cepeškrāsnī šīm ribiņām nav nekāda vaina. Vēl vairāk – tās ir ļoti ļoti labas. Tie, kas garšojuši, noteikti pie sevis māj ar galvu :) 

Izejvielas (4 personām):

  • 2 kg cūkgaļas ribiņu 
  • sauso garšvielu maisījums, kas piemērots gaļas marinēšanai (es izmantoju Monreālas garšvielu maisījumu)

Glazūrai:

  • 150 ml kečupa
  • 3 ēdamk. saldās čili mērces
  • 4 ēdamk. sojas mērces 
  • 140 g šķidra medus
  • ja ir – 3 ēdamk. terijaki mērces
  • 4 ēdamk. viskija 

Gatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 160 grādiem. Ribiņas sagriež gabalos pa 4-5 ribām katrā. Liek lielā bļodā, pārber ar gaļas garšvielu tā, lai gaļa būtu pēc iespējas vienmērīgi noklāta. Ribas liek cepeškrāsnī uz restītēm un cep 1 stundu.

2. Visas glazūras sastāvdaļas lej pannā, samaisa un uzvāra – sagaida pirmo burbuli. Uz mazas uguns maisot turpina vārīt 5 minūtes, mērce šai laikā būs kļuvusi bieza un lipīga.

3. Ribas izņem no cepeškrāsns un temperatūru paaugstina līdz 200 grādiem. Katru ribu gabaliņu iemērc sagatavotajā glazūrā un liek atpakaļ uz restītēm. Pacep cepeškrāsnī vēl 10-12 minūtes. 

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Ckas ribias, Cūkgaļa, Grila sezonai, Keups, Medus, Sald ili mrce, Sojas mērce, Terijaki mrce, Viskijs

« Cepta vista ar safrāna rīsiem
Ātrā zviedru ābolkūka »

Comments

  1. Monta says

    25 aprīļa, 2017 at 16:25

    Labdien, Linda!
    Ribiņas sanāca brīnišķīgi gardas!

    Gribu pateikties pat lieliskajām receptēm, viss ko esmu gatavojusi pēc tām sanāk fantastiski gardi!! Vīrs arī ir sajūsmā! :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 maija, 2017 at 09:04

      Monta, tas ir ļoti forši! Lai gardi arī turpmāk :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023