Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā zviedru ābolkūka

4 novembra, 2014 6 komentāru

applecake

Ātri un vienkārši (visas sastāvdaļas sajaucot vienā bļodā) pagatavojama ābolkūka. Parastās izejvielas, kas parasti atrodas ikvienā ledusskapī. Vienīgi sviestu vajadzētu laicīgi izņemt, lai tas paspēj kļūt mīkstāks (ja šo procesu vēlas paātrināt, sviestu vajag sagriezt gabaliņos). Šodien ābolus ar kanēli iemaisīju mīklā, nākamreiz pusi no āboliem maisīšu mīklā, otru – pārbēršu mīklai, veidojot ābolu cepurīti.

Nevajag uztraukties, ja pēc visu sastāvdaļu pievienošanas izskatās, ka ābolu par daudz – mīkla pacelsies un proporcija izlabosies! Kūka rezultātā sanāk gaisīga un ļoti aromātiska (kanēlis).

Izejvielas:

125 grami sviesta, istabas temperatūrā
125 grami cukura
2 olas
150 grami miltu
1.5 tējk. cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
2 ēdamk. piena
3 āboli
āboliem: 2 ēdamk. cukura + 1.5 ēdamk. malta kanēļa
Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Bļodā kopā saputo sviestu un cukuru. Pa vienai ieputo olas. Pieber (bet labāk – iesijā) miltus, cepamo pulveri un sāli. Beigās iemaisa pienu un puto ātrajā režīmā vēl pāris minūtes.
Abolus nomizo, izņem serdes un sagriež vidēja izmēra gabaliņos. Sajauc ar cukuru un kanēli.
Pirmais variants: visu ābolus iemaisa mīklā. Otrais variants: puis no āboliem iemaisa mīklā, otru pusi pārber mīklai tad, kad tā ielieta formā, gabaliņus viegli iespiežot mīklā.
Apaļo kūkas formu izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu (var arī iesmērēt ar sviestu un iekaisīt rīvmaizi). Cep 30 minūtes vai kamēr kūka vidū izcepusies. Pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Āboli, Ābolkūka, Kanēlis, Zviedrijas virtuve

« Glazētas cūkgaļas ribiņas
‘Lindas Virtuvei’ – 4 gadiņi! Blogdāvana un jaunumi (pieteikšanās noslēgusies) »

Comments

  1. Egija says

    8 novembra, 2014 at 10:55

    Sveiciens jubilejā!!!!
    Šo ābolkūkas recepti nedaudz pamainīju un man sanāca vēl viens gardums mammām, kuru mazajiem ir govs piena olbaltuma nepanesība. Sviesta vietā eļļa un kazas piens. Ai, kā es šo baudīju un mazais arī priecīgs!!!!! Paldies!

    Atbildēt
  2. Sandra says

    22 aprīļa, 2015 at 18:23

    Sanāca ļoti gaisīga un viegla – ļoti laba ātram saldajam ēdienam. Nākamreiz gan likšu nedaudz mazāk cukura, būs vēl labāk. Paldies par recepti!

    Atbildēt
  3. Marika says

    10 oktobra, 2015 at 11:19

    Sveika! Paldies par padališanos ar recepti!
    Man jautajums: Tu cepeškrāsni izmanto augšā un apakšā karsējot vai to vējeli (atvaino, nezinu, kā latviski Umluft pārtulkot) ?
    Jauku nedēļas nogali!
    Marika

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      10 oktobra, 2015 at 16:27

      Kūkas cepu parastajā “augša-apakša” režīmā. Ventilatora režīmu izmantoju, tikai cepot mafinus.

      Atbildēt
  4. neila says

    3 decembra, 2016 at 21:49

    Man viņai 10 min apdega virskārta uz 200 grādiem, laikam neder cepšana augša-apakša, un grādus ar mazāk vajag, tikai nezinu vai tad izcepsies.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 decembra, 2016 at 23:01

      Noteikti izcepsies arī zemākos grādos! Katra cepeškrāsns ir atšķirīga, tikai paši vislabāk ar laiku “piešaujamies”, kādos režīmos ko cept ;) Nākamreiz iesaku kūku nolikt uz zemāka krāsns plauktiņa.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...