Ātri un vienkārši (visas sastāvdaļas sajaucot vienā bļodā) pagatavojama ābolkūka. Parastās izejvielas, kas parasti atrodas ikvienā ledusskapī. Vienīgi sviestu vajadzētu laicīgi izņemt, lai tas paspēj kļūt mīkstāks (ja šo procesu vēlas paātrināt, sviestu vajag sagriezt gabaliņos). Šodien ābolus ar kanēli iemaisīju mīklā, nākamreiz pusi no āboliem maisīšu mīklā, otru – pārbēršu mīklai, veidojot ābolu cepurīti.
Nevajag uztraukties, ja pēc visu sastāvdaļu pievienošanas izskatās, ka ābolu par daudz – mīkla pacelsies un proporcija izlabosies! Kūka rezultātā sanāk gaisīga un ļoti aromātiska (kanēlis).
Izejvielas:
125 grami sviesta, istabas temperatūrā
125 grami cukura
2 olas
150 grami miltu
1.5 tējk. cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
2 ēdamk. piena
3 āboli
āboliem: 2 ēdamk. cukura + 1.5 ēdamk. malta kanēļa
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Bļodā kopā saputo sviestu un cukuru. Pa vienai ieputo olas. Pieber (bet labāk – iesijā) miltus, cepamo pulveri un sāli. Beigās iemaisa pienu un puto ātrajā režīmā vēl pāris minūtes.
Abolus nomizo, izņem serdes un sagriež vidēja izmēra gabaliņos. Sajauc ar cukuru un kanēli.
Pirmais variants: visu ābolus iemaisa mīklā. Otrais variants: puis no āboliem iemaisa mīklā, otru pusi pārber mīklai tad, kad tā ielieta formā, gabaliņus viegli iespiežot mīklā.
Apaļo kūkas formu izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu (var arī iesmērēt ar sviestu un iekaisīt rīvmaizi). Cep 30 minūtes vai kamēr kūka vidū izcepusies. Pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.
Egija says
Sveiciens jubilejā!!!!
Šo ābolkūkas recepti nedaudz pamainīju un man sanāca vēl viens gardums mammām, kuru mazajiem ir govs piena olbaltuma nepanesība. Sviesta vietā eļļa un kazas piens. Ai, kā es šo baudīju un mazais arī priecīgs!!!!! Paldies!
Sandra says
Sanāca ļoti gaisīga un viegla – ļoti laba ātram saldajam ēdienam. Nākamreiz gan likšu nedaudz mazāk cukura, būs vēl labāk. Paldies par recepti!
Marika says
Sveika! Paldies par padališanos ar recepti!
Man jautajums: Tu cepeškrāsni izmanto augšā un apakšā karsējot vai to vējeli (atvaino, nezinu, kā latviski Umluft pārtulkot) ?
Jauku nedēļas nogali!
Marika
Linda Tellgrena says
Kūkas cepu parastajā “augša-apakša” režīmā. Ventilatora režīmu izmantoju, tikai cepot mafinus.
neila says
Man viņai 10 min apdega virskārta uz 200 grādiem, laikam neder cepšana augša-apakša, un grādus ar mazāk vajag, tikai nezinu vai tad izcepsies.
Linda Tellgrena says
Noteikti izcepsies arī zemākos grādos! Katra cepeškrāsns ir atšķirīga, tikai paši vislabāk ar laiku “piešaujamies”, kādos režīmos ko cept ;) Nākamreiz iesaku kūku nolikt uz zemāka krāsns plauktiņa.