Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota liela cilvēku skaita paēdināšanai un ideāls ballīšu ēdiens.
Sastāvdaļas (4-6 personām):
- 300 g “Dobeles Dzirnavnieka” fusilli pilngraudu pastas
- sāls pēc garšas
- 200 g ķirštomātiņu (skaistāk izskatīsies krāsaini tomātiņi)
- viens garais gurķis vai 3 īsie lauka gurķi
- 1 paprika
- 1 sarkanais sīpols
- 200 g fetas siera
- 200 g olīvu
Salātu mērcei:
- 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
- 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
- 1 ēdamk. citronu sulas
- 1 tējk. medus vai agaves sīrupa
Gatavošana:
- Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente pastai un 8 minūtes pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē. Ja vēlas izmantot uzreiz, noskalo aukstā ūdenī.
- Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas.
- Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Papriku sagriež mazos gabaliņos.
- Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucot tomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes un paprikas gabaliņus. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.
- Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetu.
Baiba says
Paldies par lielisku recepti! Svaigi un sātīgi vienlaikus. Taisīšu vēl. :)
Linda Tellgrena says
Lieliski, paldies par atsauksmi!