Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jēra un grūbu ziemas salāti

11 decembra, 2014 Leave a Comment

Jēra ziemas salāti - 7891

Tuvojas gada lielākie svētki un svarīgākās maltītes. Tāpat ziemas mēnešos vairāk izmantojam cepeškrāsni un gatavojam cepešus. Ko iesākt ar to gaļas daļu, kas nav notiesāta vēl silta un ledusskapī gaida savu kārtu?

Ideja vistas cepeša gaļas izmantošanai ŠEIT. Bet šoreiz par jēru. Ciemiņiem gatavoju veselu jēra kāju un tā kā bijām 4 vakariņotāji, liels daudzums gaļas nonāca ledusskapī. Tālāk skaisti lieso gaļiņu izmantoju šiem ziemīgajiem salātiem – tie ir ļoti sātīgi un ideāli piemēroti ņemšanai līdzi uz darbu, jo ir ēdami auksti. Vitamīnus un kraukšķīgumu panākam ar dīgstiem un granātābolu sēkliņām. Krēmīgumam fetas siers.

Izejvielas (4 personām):

  • 2 saujas ar grūbām
  • sāls pēc garšas
  • 400-500 liesa jēra cepeša gaļas (var izmantot arī liellopa vai cūkas gaļu), sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
  • puse salātu galviņās (es izmantoju romiešu salātus)
  • sauja dīgstu (šoreiz pievienoju zirņu dīgstus, bet labi derēs arī kādi pikantāki – sinepes, redīsi, kreses)
  • 1 sarkanais sīpols (man bija pavisam mazs, tādēļ pieliku arī nedaudz balto)
  • sēklas no puses granātābola
  • 80 grami fetas siera
  • Mērcei: 2 ēdamk. olīveļļas, 1 ēdamk. sarkanvīna etiķa, 1 ēdamk. citrona sulas, sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Ja iespējams, grūbas izmērcē aukstā ūdeni (vidēji 2 stundas). Noskalo un vāra sālsūdenī, kamēr mīkstas. Noliek malā, lai atdziest (var atdzesēt uzreiz, noskalojot sietā zem tekoša ūdens).
  2. Pagatavo salātu mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.
  3. Salātu galviņu sagriež gabaliņos, sīpolu sagriež plānās šķēlītēs. Kopā lielajā salātu bļodā sajauc salātus, dīgstus, sīpola gabaliņus, granātābola sēkliņas. Beigās pievieno grūbas, jēra gaļu. Pārlej ar mērci un samaisa. Pārber ar sadrupinātu fetu. (Pēc sajaukšanas ar mērci salātus var likt uz šķīvjiem porcijās un pārbērt ar fetu pēc tam.)

 

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni, Salāti Tagged With: Dīgsti, Feta, Granātābols, Grūbas, Jēra cepetis, Lapu salāti, Olīveļļa, Sarkanais sīpols, Sarkanvīna etiķis, Ziema

« Iznākusi jauna pavārgrāmata “Steidzīgajiem. Gardi un veselīgi ēdieni.”
Tradicionālā zviedru kardamona kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...