Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jēra un grūbu ziemas salāti

December 11, 2014 Leave a Comment

Jēra ziemas salāti - 7891

Tuvojas gada lielākie svētki un svarīgākās maltītes. Tāpat ziemas mēnešos vairāk izmantojam cepeškrāsni un gatavojam cepešus. Ko iesākt ar to gaļas daļu, kas nav notiesāta vēl silta un ledusskapī gaida savu kārtu?

Ideja vistas cepeša gaļas izmantošanai ŠEIT. Bet šoreiz par jēru. Ciemiņiem gatavoju veselu jēra kāju un tā kā bijām 4 vakariņotāji, liels daudzums gaļas nonāca ledusskapī. Tālāk skaisti lieso gaļiņu izmantoju šiem ziemīgajiem salātiem – tie ir ļoti sātīgi un ideāli piemēroti ņemšanai līdzi uz darbu, jo ir ēdami auksti. Vitamīnus un kraukšķīgumu panākam ar dīgstiem un granātābolu sēkliņām. Krēmīgumam fetas siers.

Izejvielas (4 personām):

  • 2 saujas ar grūbām
  • sāls pēc garšas
  • 400-500 liesa jēra cepeša gaļas (var izmantot arī liellopa vai cūkas gaļu), sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
  • puse salātu galviņās (es izmantoju romiešu salātus)
  • sauja dīgstu (šoreiz pievienoju zirņu dīgstus, bet labi derēs arī kādi pikantāki – sinepes, redīsi, kreses)
  • 1 sarkanais sīpols (man bija pavisam mazs, tādēļ pieliku arī nedaudz balto)
  • sēklas no puses granātābola
  • 80 grami fetas siera
  • Mērcei: 2 ēdamk. olīveļļas, 1 ēdamk. sarkanvīna etiķa, 1 ēdamk. citrona sulas, sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Ja iespējams, grūbas izmērcē aukstā ūdeni (vidēji 2 stundas). Noskalo un vāra sālsūdenī, kamēr mīkstas. Noliek malā, lai atdziest (var atdzesēt uzreiz, noskalojot sietā zem tekoša ūdens).
  2. Pagatavo salātu mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.
  3. Salātu galviņu sagriež gabaliņos, sīpolu sagriež plānās šķēlītēs. Kopā lielajā salātu bļodā sajauc salātus, dīgstus, sīpola gabaliņus, granātābola sēkliņas. Beigās pievieno grūbas, jēra gaļu. Pārlej ar mērci un samaisa. Pārber ar sadrupinātu fetu. (Pēc sajaukšanas ar mērci salātus var likt uz šķīvjiem porcijās un pārbērt ar fetu pēc tam.)

 

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni, Salāti Tagged With: Dīgsti, Feta, Granātābols, Grūbas, Jēra cepetis, Lapu salāti, Olīveļļa, Sarkanais sīpols, Sarkanvīna etiķis, Ziema

« Iznākusi jauna pavārgrāmata “Steidzīgajiem. Gardi un veselīgi ēdieni.”
Tradicionālā zviedru kardamona kūka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in