Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tradicionālā zviedru kardamona kūka

decembris 12, 2014 3 Comments

IMG_5361

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Ir Brīvdienas”

Mūsu ģimenē ar šo kūku saistās pavisam īpašs stāsts – recepte tieši tāda, kā to var lasīt šeit, ir pārmantota četrās paaudzēs no mana dzīvesbiedra zviedru vecvecmāmiņas. Recepte pierakstīta uz pavisam mazas un apdzeltējušas lapiņas un tiek nodotas no mātes meitai, ceļojot līdzi uz nākamajām mājām. Kardamons Zviedrijā ir ļoti tradicionāla garšviela kūku gatavošanā un to pievieno slavenajām kanēļmaizītēm, tāpat arī izmanto kūku gatavošanā. Cepot šo kūku, visa māja piepildās ar viegli austrumniecisku aromātu… Man pašai vislabāk to patīk baudīt ar glāzi auksta piena vai tasi karstas melnās tējas.

Izejvielas:

  • 250 g miltu
  • 185 g cukura
  • 2 tējkalotes cepamā pulvera
  • 2 tējkarotes malta kardamona
  • 125-140 grami sviesta, istabas temperatūrā
  • 150 ml piena (ar vismaz 3% tauku saturu)
  • 1 ola
  • dekorēšanai – malti rieksti (lazdu rieksti, mandeles) un cukura pērlītes

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
  2. Lielā bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un kardamonu. Iemaisa sviestu. Pievieno pienu un olu. Ar mikseri vai roku mīklu turpina maisīt, kamēr izveidojas salīdzinoši viendabīga masa. Svarīgi arī mīklu “nepārmaisīt”.
  3. Cepamo formu (24 centimetru diametrā) izklāj ar cepamo papīru (var papīru neizmantot un pannu vienkārši ietaukot) un ielej formā mīklu. Pārkaisa ar samaltiem riekstiem un cukura pērlītēm.
  4. Cep cepeškrāsnī 45 minūtes.


Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Ātri un vienkārši, Kardamons, Kūka, Lazdu rieksti, Ziemassvētku ēdieni, Zviedrijas virtuve

« Jēra un grūbu ziemas salāti
Pašgatavota piparkūku garšviela »

Comments

  1. Linda says

    decembris 14, 2014 at 00:35

    Prieks, ka ieliki recepti arī blogā. Tiešām ļoti garda un kardamons tajā spēlē pirmo vijoli.

    Atbildēt
  2. Salvia says

    decembris 4, 2016 at 00:21

    Uzcepu kardamona kūku, biju ielikusi miklā pustējkaroti kardamona. Kardamona garša bija tik spēcīga, ka es domāju kas būtu , ja es būtu ielikusi 2 tēlkarotes ka receptē????
    Manējiem ne pārāk garšoja .Lieliska struktūra , tikai kardomons ļoti traucēja, laikam nav mans…..

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      decembris 5, 2016 at 19:44

      Domāju, ka vienkārši kardamons nav “Jūsu” garšviela… Pie austrumu garšvielām dažreiz ir jāpierod un tās iemīl ar laiku! Zviedri ar kardomonu burtiski uzaug, savukārt latviešiem tā ir eksotika. Nākamreiz, ja patika struktūra, kardamonu var aizstāt ar kanēli.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...