Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pašgatavota piparkūku garšviela

17 decembra, 2014 2 komentāru

Piparkuku garsviela - 0

Ja esat nonākuši līdz lēmumam pagatavot piparkūkas pašu spēkiem, tad silti iesaku izmantot nevis veikalā iegādātu gatavo garšvielu maisījumu, bet pagatavot to pašiem. Šādas piparkūkas sanāks daudz aromātiskākas! Šo maisījuma recepti atradu Sandras Kalnietes grāmatā “Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū.“, to nedaudz pielāgojot pēc savas gaumes (piemēram, nepievienoju melnos piparus, anīsa pulveri un ievērojami samazināju kanēļa daudzumu). 

Izejvielas: 

  • 10 grami malta kanēļa
  • 12 grami maltu krustnagliņu
  • 12 g maltu smaržīgo piparu
  • 4 grami malta koriandra
  • 12 grami malta muskatrieksta
  • 4 grami malta kardamona
  • 8 grami malta ingvera

Pagatavošana:

Beru visas sastāvdaļas burciņā, skrūvēju virsū vāku un kārtīgi sakratu.

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Garšvielas, Ingvers, Kanēlis, Kardamons, Melnie pipari, Muskatrieksts, Piparkūkas, Smaržīgie pipari, Ziemassvētku ēdieni

« Tradicionālā zviedru kardamona kūka
Mannas kūka ar apelsīnu sīrupu »

Comments

  1. Linda says

    18 decembra, 2014 at 16:16

    Tev arī anīss negaršo? Tas noteikti ir ļoti individuāli, bet cilvēki bieži jauc fenheļa sēklas, badiānu, anīsu un lakricu kopā. Es noteikti neesmu sajūsmā par anīsu, bet cepumos tas ir “secret ingredient”. Tiešām maza šķipsna uzlabo garšu, galvenais – nepārdozēt.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      19 decembra, 2014 at 01:33

      Man anīss ne visai, bet ja būtu bijis mājās maltā formā, būtu pielikusi! Es lieku, kur jāliek, bet galvenais, lai harminija ar visu pārējo un lai anīsa garša nav dominējošā.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...