Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Blondijs ar pekanriekstiem

January 7, 2015 1 Comment

blondijs

Visi pazīst un mīl braunijus. Bet kas ir blondijs (blondie)? Tas ir braunijam līdzīgā tehnikā cepts konditorejas izstrādājums, kurā tumšā šokolāde aizstāta ar balto. Rezultāts ir savādāks kā braunija gadījumā – gan krāsas, gan garšas ziņā. Vienu gan varu teikt, baltās šokolādes aromāts un krēmīgums nekur nepazūd, jo blondijs ir gan grēcīgi salds, gan patīkami kūst mutē. Vienvārdsakot, ja jums garšo brauniji un baltā šokolāde, arī šo recepti noteikti izmēģiniet.

Par recepti – tā nāk slavenās Londonas konditorejas “Hummingbird bakery“ (HB) recepšu grāmatas. Šī laikam ir slavenākā britu kārumnieku meka, kurā var mieloties ar gardākajiem cupcakes, drupenākajiem cepumiem un greznākajām kūkām. Galvenais darba princips – visu gatavot svaigu un uz vietas, pēc “mājas” receptēm. HB konditori arī netur sveci zem pūra un savas labākās receptes ir apkopojuši nu jau 3 izdotajās grāmatās. Ja gribat patīkami pārsteigt kādu sev pazīstamu gardēdi, viena no tām būs perfekta dāvana.

Izejvielas:

  • 150 grami baltās šokolādes, salauzta gabaliņos vai šokolādes chips
  • 125 grami sviesta
  • 150 grami cukura
  • 2 olas, viegli sakultas
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 200 grami miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 120 grami sakapātu pekanriekstu (derēs arī Indijas rieksti, lazdu riekstu vai mandeles – vislabāk bez čaumalām)
  • 33 x 23 cm cepampanna

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
  2. Šokolādi kopā ar sviestu ūdens peldē (katlā virs vāroša ūdens liek trauku, kura apakšmala nedrīkst saskarties ar vārošo ūdeni) izkausē un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Noliek malā.
  3. Sviesta un šokolādes masai pievieno cukuru un kārtīgi izmaisa (vislabāk ar konditorejas slotiņu). Nepārtraukti maisot pievieno olas un vaniļas cukuru. Kā pēdējos pievieno miltus, sāli un riekstus. Atkal visu kārtīgi izmaisa. Lej ar cepampapīru izklātā formā un cep krāsnī 35-40 minūtes, kamēr blondija virspuse ir kļuvusi zeltaina un vidus – izcepies.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Baltā šokolāde, Blondijs, Pekanrieksti, Rieksti, Vaniļas cukurs

« Vistas, rīsu un sarkano pupiņu salāti
Ziemas vitamīnu salāti ar jogurta mērci »

Comments

  1. Linda says

    February 25, 2016 at 17:44

    Cepu un cepu, un cepu – fantastiska recepte. Es gan ik reizi izmantoju valriekstus – tie mani vismíljákie. Paldies par receptíti! Tá turpinát!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in