Ziemas mēneši nav pateicīgākais laiks tiem, kas uzturā vēlas baudīt sezonālus produktus svaigā veidā. Bet varianti ir! Šie salāti ir pilni ne vien ar vitamīniem, bet arī ar antioksidantiem. Izmantoju zaļumus (pētersīļus un rukolu), kas auguši baudot Itālijas saulīti – dīgstu pa rokai nebija, bet rukola kombinācijā ar mammas dārzā augušo ķiploku salātu mērci padara pikantu un arī gana veselīgu. Ja uzturā nelieto piena produktus, vari mērcei izmantot klasisko eļļas-etiķa kombināciju.
Sātīgākai pusdienu versijai salātus varam papildināt ar ceptas vistas filejas gabaliņiem vai žāvētu zivtiņu.
Sastāvdaļas (2 personām):
- 300 grami sarkanā kāposta
- 1 liels vai 2 mazāki burkāni, nomizoti
- sēkliņas no 1/3 granātābola (apmēram sauja)
- 1 šalotes sīpoliņš vai pāris sīpolloki
- pāris pētersīļu zariņi
- Mērcei: 4 ēdamk. bezpiedevu jogurta + sauja rukolas + 1 ķiploka daiviņa + šķipsniņa sāls
Gatavošana:
- Kāpostu sagriež plānos gabaliņos, burkānu sarīvē. Šaloti (vai sīpollokus) sagriež mazos gabaliņos. Pētersīļus smalki sakapā. Visu sajauc lielākā salātu bļodā.
- Pagatavo mērci, blenderī kopā sablenderējot visas tās sastāvdaļas. Pārlec salātiem.
Atbildēt