Visi zinām, ka rudzu milti veselībai ir daudz derīgāki nekā kviešu milti. Vislabāk izmantot pilngraudu miltus, kuros tiek samalts viss grauds ar savu apvalku, kā rezultātā paaugstinās gala produkta uzturvērtība. Šī pankūku recepte ir īpaša ar to, ka, lai arī veselīgas, šīs pankūkas garšo kā ierasts un vēl nedaudz labāk.
Izejvielas (2 personām):
- 75 grami “Dobeles dzirnavnieka” rudzu miltu “Stiprie”
- 75 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 3 ēdamk. tumšā kakao pulvera
- puse tējk. cepamās sodas
- ¼ tējk. cepamā pulvera
- 80 grami nerafinēta brūnā cukura
- 1 tējk. vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 ola, viegli sakulta
- 250 ml piens
- eļļa cepšanai
- šokolādes mērce, putukrējums un zemenes pasniegšanai
Gatavošana:
- Kopā lielā bļodā iesijā rudzu miltus un kviešu miltus, pievieno kakao pulveri, cepamo sodu, cepamo pulveri, nerafinēto cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Otrā mazākā bļodā sakuļ kopā olu ar pienu, ko ielej bļodā ar miltu maisījumu. Maisa, kamēr iegūta viendabīga masa. Noliek malā uz 10 minūtēm.
- Uzkarsētā eļļā uz vidēji zemas uguns cep pankūkas apmēram 10 centimetru diametrā no abām pusēm, kamēr pankūku maliņas kļūst tumšākas. Pasniedz siltas kopā ar šokolādes mērci, putukrējumu un svaigām zemenēm.
Forex Latvijā says
njām, svētdienas rītā būtu ideāli.
Vineta says
Ļoti gardas. Paldies par recepti. Kakao pulvera vietā liku Karoba pulveri. Noteikti cepšu vēl.
Linda Tellgrena says
Vineta, jauki! Prieks, ka eksperimentē un atklāt jaunas garšas.
felicita says
Garšīgas kūkas