Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokosriekstu pankūkas ar citronu sīrupā karamelizētiem banāniem

28 februāra, 2015 5 komentāru

Recepte tapusi sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieku"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Šīs pankūkas viennozīmīgi ir eksotisku garšu un patīkama salduma cienītājiem. Citronu sīrups padara pankūkas īpaši aromātiskas, bet banāni piešķir krēmīgumu. Ja sīrupu gatavot neizvēlas, tad pankūkām pievieno vairāk medus vai agaves sīrupa. Citronu var aizstāt ar bio apelsīnu vai laimu.

Izejvielas (3-4 personām):

  • 100 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 1 ēdamk. cepamā pulvera
  • 2 olas, viegli sakultas
  • 400 ml kokosriekstu piena istabas temperatūrā
  • 2 ēdamk. šķidra medus vai agaves sīrupa

Sīrupam ar banāniem:

  • 150 g cukura
  • sula un miziņa no 1 bioloģiskā citrona
  • 1 liels vai 2 mazāki banāni, nomizoti un sagriezti šķēlītēs

Gatavošana:

  1. Blenderī kopā liek kokosriekstu skaidiņas, miltus un cepamo pulveri. Sablenderē, līdz kokosriekstu skaidiņas pārvēršas pulverī.
  2. Miltu masai pievieno olas, kokosriekstu pienu, medu vai agaves sīrupu. Masa, kamēr iegūta viendabīga mīkla. Pārklāj un noliek malā uz 15 minūtēm.
  3. Kamēr mīkla briest, pagatavo citronu sīrupu – mazā katliņā ber cukuru, kam pievieno citrona sulu un miziņu. Lēnām uzvāra un samazina uguni uz zemu – turpina vārīt, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīrupa apjoms ir samazinājies uz pusi. Pievieno banāna ripiņas, izmaisa, turpina vārīt vēl 1 minūti, tad nogriež uguni.
  4. Uz pannas uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek mīklu. Cep 2-3 minūtes no katras puses, kamēr pankūku maliņas kļūst zeltaini brūnas. Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu sīrupā karamelizētajiem banāniem.

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Agaves sīrups, Banāni, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Citrona miziņa, Citrona sula, Citroni, Kokosriekstu piens, Kokosriekstu skaidiņas, Medus, Pankūkas

« Zivs fileja filo mīklas sainīšos
Veselīgā banānmaize »

Comments

  1. juris says

    2 marta, 2015 at 10:51

    izskatās baigā ķēpa

    Atbildēt
  2. Agija says

    6 marta, 2015 at 21:36

    Izskatās ļoti garšīgi. Es tikai gribēju pārliecināties – vai tiešām ēdamkarote cepamā pulvera, nevis tējkarote?
    Paldies.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 marta, 2015 at 23:07

      Jā, šoreiz ēdamkarote, jo kokosriekstu miltus ir ļoti grūti “pacelt”! Ja nepatīk cepamais pulveris, es neriskētu samazināt daudzumu vairāk par 1/4 daļu no daudzuma.

      Atbildēt
  3. Violeta says

    25 jūnija, 2015 at 19:47

    VAi kokosriekstu skaidiņu vietā var likt kokosriekstu miltus? :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      25 jūnija, 2015 at 20:20

      Jā, droši!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...