Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Veselīgā banānmaize

1 marta, 2015 7 komentāru

Veselīgā banānmaize - 16

Banānu mafini mūsmājās ir klasika. Jau ilgu laiku plānoju uzcept arī banānmaizi klaipiņā, bet nebiju nonākusi līdz īstajai receptei. Bet vakar tas notika! Šī recepte mani uzrunāja un sapratu, ka pāris gatavie banāni ir jāliek lietā. Rezultāts pārspēja manas cerības – maizīte bija mīksta, mitra (bet ne pārāk) un ar ļoti labu aromātu. Pats labākais – tai bija īstais salduma līdzsvars. Ņemot vērā, ka izejvielas patiešām veselīgas, šī ir maizīte, ko var baudīt lieli un mazi.

Izejvielas:

  • 80 grami izkausētas kokosriekstu eļļas (var izmantot arī olīveļļu)
  • 185 grami šķidra medus
  • 2 olas
  • 225 grami sablendētu gatavu banānu (apmēram 2 palieli banāni) – jo gatavāki banāni, jo vairāk tajos cukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • puse tējk. sāls
  • puse tējk. malta kanēļa plus vēl nedaudz maizītes pārkaisīšanai
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • 240 grami pilngraudu kviešu miltu (protams, var ņemt arī “parastos” kviešu miltus), es izmantoju “Eicēnu” bio pilngraudu miltus
  • 60 ml ūdens vai piena
  • ja vēlas – 80 grami sakapātu valriekstu

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Ietauko gareno kēksa formiņu.
  2. Lielā bļodā kopā sajauc eļļu, medu un olas. Es šim procesam izmantoju virtuves kombaina mikseri, jo ar roku to izdarīt bija grūti (praktiski neiespējami, jo medus sākumā bija paciets).
  3. Iegūtajā masā iejauc sablendētos banānus, vaniļas ektraktu, pievieno sāli, kanēli un cepamo sodu. Pašās beigās iemaisa arī miltus un valriekstus, kā arī pielej ūdeni (vai pienu). Turpina maisīt, kamēr iegūta viendabīga masa.
  4. Mīklu lej ietaukotajā veidnē un liek krāsnī cepties uz 60-65 minūtēm vai kamēr kociņš no maizes iznāk ārā sauss. Atļauj maizītei padzist formā, tad to izņem no formas. Sagriež šķēlēs – var ēst siltu vai atdzisušu, tā būs vienlīdz garšīga.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Banāni, Banānmaize, Kanēlis, Kokosriekstu eļļa, Medus, Pilngraudu milti, Vaniļas ekstrakts

« Kokosriekstu pankūkas ar citronu sīrupā karamelizētiem banāniem
Februāris 2015: kulinārie jaunumi un atklājumi »

Comments

  1. juris says

    2 marta, 2015 at 11:08

    žāvētos banānus es domāju arī varētu izmantot

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      2 marta, 2015 at 11:22

      Neieteiktu izmantot žāvētus banānus – tos sablenderēt būs grūti un konsistence nebūs vajadzīgā.

      Atbildēt
  2. Betija Vuu says

    8 marta, 2015 at 18:54

    šodien izmēģināju, patika. bet daļa manējo izbrāķēja, jo, redz, banānu piegarša esot (šite prasītos facepalm sejiņa) :) secinājums priekš sevis, ka griķu medu tomēr lietot nevajadzētu – tā garša prevalē pār visām citām. bet kopumā garšīgi, tika pasniegts ar saldējumu.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      8 marta, 2015 at 23:04

      Par griķu medu – labs padoms! Mēs šo maizīti ēdām bez ne kā, mazais puika viens pats, šķiet, apēda gandrīz pusi 3 dienu laikā :) Paldies, ka uzrakstīji!

      Atbildēt
  3. Inga says

    21 novembra, 2015 at 15:00

    Vai cepamā soda ir tas pats cepamais pulveris?
    Paldies

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      21 novembra, 2015 at 16:36

      Inga, nav tas pats – ja vēlies aizvietot sodu ar cepamo pulveri, tad attiecība ir 1:2.

      Atbildēt
  4. Elīna says

    23 janvāra, 2016 at 16:13

    Brīnišķīga sanāca, paldies! Bija ļoti gatavi banäni, tådèļ nemaz neliku cukuru, kā arī iztiku bez olām, bet tāpat sanāca salda un pufīga!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...