Pirms kāda laika “Laima” nāca klajā ar lazdu riekstu krēmu “Vāverīte”. Krēmam ir salīdzinoši labs sastāvs (noteikti labāks par “Nutellu”) un tādēļ nolēmu nopirkt izmēģināšanai. Tīrā veidā visu burciņu izēst neviens interesi neizrādīja (mani piena šokolādes garša neuzrunā), tādēļ bija jādomā, kā to lietderīgi (lasīt – garšīgi) izmantot.
Tapa “Vāverītes” riekstu krēma braunijs vien no 3 sastāvdaļām. Jāatzīst gan, ka beigās pievienoju arī makademijas riekstus (ceturto sastāvdaļu), bet riekstu pievienošana nav obligāta. Ja nolem tomēr tos pievienot, vienlīdz labi derēs gan sakapāti lazdu, gam valrieksti, gan mandeles un pekanrieksti.
Šie brauniji garšo ne tik “šokolādīgi” kā klasiskie (izteikti pēc riekstu krēma – ja tas garšo, tad garšos arī braunijs un otrādi), bet kopumā tomēr rezultāts bija labs! Atzīme: 8/10. Bez riekstiem gan liktu zemāku atzīmi.
Tie, kam negaršo riekstu krēmi, var droši mēģināt arī šokolādes krēmu “Lukss” – ar to arī noteikti vienu reizi paeksperimentēšu.
Izejvielas:
- 1 iepakojums lazdu riekstu krēma “Vāverīte” (300 g)
- 2 olas, viegli sakultas
- 100 grami miltu
- ja vēlas – 80 grami sakapātu riekstu
Gatavošana:
- Krāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
- Visas sastāvdaļas sajauc kopā vidēja izmēra bļodā.
- Kvadrātainu cepamo formu izklāj ar cepampapīru, ielej mīklu. Cep krāsnī 12-13 minūtes (“lēnākā” krāsnī var atstāt līdz pat 15 minūtēm). Padzesē un sagriež gabaliņos.
Antuanete says
Kur var nopirkt tos “Laimas” krēmus? Cik esmu skatījusies Origo esošajos Laimas veikalos, nav.
Linda Tellgrena says
Es pirku piemājas Rimi. Varbūt pameklē “Laimas” veikalos, tur nu gan 100% vajadzētu būt!
Antuanete says
Dīvaini, es tieši Laimas veikalos skatījos, bet varbūt vēl nebija vai nemācēju ieraudzīt, būs jājautā pārdevējām.
Inga says
Tieši tā – arī pie mums to neviens nav gatavs izēst… Pat nezinu, kas par vainu :(
Paldies par recepti, nu zināšu, kā izlietot :)
Inga says
Jau krāsnī. Nomainīju pusi miltu pret kakao – gribu visu šokolādīgāku :)
Linda Tellgrena says
Gaidu ziņas par rezultātu! :)
Inga says
Nu labs, varbūt mazliet par daudz tā kakao, bet man jau patīk šokolādes melnā puse :)
Inita says
Paldies par recepti ! Loti garsiga sanaca, un atri pazuda no skivja.
Taka pie mums nevar nopirkt so kremu kas bija dota recepte,es izmanoju Nutella kremu.